ΔΙΕΘΝΕΣ
22/03/2019 18:44 EET | Updated 22/03/2019 18:50 EET

Πομπέο: Ο Θεός έστειλε τον Τραμπ για να σώσει τους Εβραίους

«Είμαι βέβαιος πως ο Κύριος έχει βάλει το χέρι του εδώ» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

ASSOCIATED PRESS

Θεόσταλτο χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ ο Μάικ Πομπέο τον Ντόναλντ Τραμπ, εκτιμώντας πως ήρθε στη γη για να σώσει τους Εβραίους.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε εβραϊκή γιορτή στο Ισραήλ, ρωτήθηκε αν πιστεύει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ εστάλη από τον Θεό για να σώσει, όπως άλλοτε η βασίλισσα Εσθήρ, τους Εβραίους από την Ιρανική απειλή.

Κι εκείνος απάντησε: «Ως Χριστιανός πιστεύω πως κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό. Είμαι βέβαιος πως ο Κύριος έχει βάλει το χέρι του εδώ».

Βέβαια, δεν είναι ο μόνος που βλέπει θεϊκά σημάδια στο πρόσωπο του πλανητάρχη. Τον περασμένο Ιανουάριο, η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου δήλωσε σε θρησκευτικό τηλεοπτικό δίκτυο πως «ήταν θέλημα Θεολύ να γίνει πρόεδρος».

Ο πρόεδρος Τραμπ αναμένεται να συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, την επόμενη εβδομάδα, όταν θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για να παραστεί στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανοϊσραηλινής επιτροπής δημοσίων υποθέσεων.

Αμερικανοί αξιωματούχοι συντάσσουν το επίσημο έγγραφο με το οποίο θα κωδικοποιηθεί η αναγνώριση εκ μέρους των ΗΠΑ της κυριαρχίας του Ισραήλ επί των Υψωμάτων του Γκολάν.

Σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της κυβέρνησης, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να το υπογράψει την επόμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ουάσινγκτον.

Την Πέμπτη ο Τραμπ δήλωσε ότι ”ήρθε η ώρα” να αναγνωριστεί η κυριαρχία του Ισραήλ επί των Υψωμάτων του Γκολάν, τα οποία κατέλαβε από τη Συρία το 1967. Η ισραηλινή κατοχή της περιοχής δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

(Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ)