«Πονοκέφαλος» για τον Τζο Μπάιντεν: Βρέθηκαν και άλλα απόρρητα έγγραφα

Σε «δεύτερη τοποθεσία».
Jonathan Ernst via Reuters

Η ομάδα δικηγόρων του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακάλυψε επιπλέον έγγραφα με ένδειξη απορρήτου, σε μια δεύτερη τοποθεσία, είπε στο Associated Press την Τετάρτη άτομο ενήμερο για το θέμα. Η αποκάλυψη αυτή λαμβάνει χώρα μερικές ημέρες αφού δικηγόρος του προέδρου είπε πως είχε βρεθεί «μικρός αριθμός» απόρρητων εγγράφων σε παλιά γραφεία του στην Ουάσινγκτον.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέταζε έναν «μικρό αριθμό εγγράφων με ενδείξεις απορρήτου» που βρέθηκαν στα γραφεία. Οι δικηγόροι του Μπάιντεν τα είχαν βρει στα γραφεία του Penn Biden Center και κάλεσαν άμεσα τα National Archives, όπως είπε ο Λευκός Οίκος. Ο Μπάιντεν διατηρούσε εκεί γραφεία αφού εγκατέλειψε την αντιπροεδρία το 2017, μέχρι λίγο πριν αρχίσει την εκστρατεία του για την προεδρία το 2019.

Το άτομο που μίλησε στο Associated Press είπε πως η ομάδα των δικηγόρων του προέδρου είχε βρει επιπλέον απόρρητο υλικό σε δεύτερη τοποθεσία. Η αποκάλυψη έλαβε χώρα μερικές ώρες αφού η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Κάριν Ζαν Πιερ, απέφυγε ερωτήσεις για τους χειρισμούς Μπάιντεν σχετικά με απόρρητες πληροφορίες και τη διαχείριση του ζητήματος. Όπως τόνισε, ο Λευκός Οίκος ήταν αποφασισμένος να διαχειριστεί το θέμα με τον «σωστό τρόπο».

Η εν λόγω υπόθεση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σημαντικό «πονοκέφαλο» για τον πρόεδρο, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την απόφαση του πρώην προέδρου Τραμπ να διατηρεί εκατοντάδες έγγραφα στο ιδιωτικό του κλαμπ στη Φλόριντα «ανεύθυνη».

Ο ίδιος ο Μπάιντεν είπε την Τρίτη πως εξεπλάγη όταν έμαθε πως είχαν βρεθεί απόρρητα έγγραφα στα γραφεία, τονίζοντας πως ο ίδιος και η ομάδα του συνεργάζονταν πλήρως για να διαπιστωθεί τι είχε συμβεί.

Με πληροφορίες από Associated Press, Reuters

Δημοφιλή