ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/06/2018 12:49 EEST

Πώς έγινε η δολοφονία της 13χρονης στην Άμφισσα

Eurokinissi
Στιγμιότυπο από την ένταση μετά την κηδεία της 13χρονης

Μία πιο καθαρή εικόνα για το πως έγινε το τραγικό περιστατικό, που κατέληξε στη δολοφονία ενός 13χρονου κοριτσιού στην Άμφισσα, έχουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

«Ο κρεοπώλης πήγαινε μαζί με άτομο αλβανικής καταγωγής με φορτηγό από την Άμφισσα στο χωριό του, στο Προσήλιο. Αυτός ήταν οδηγός και ο άνδρας αλβανικής καταγωγής συνοδηγός. Περνώντας έξω από τον καταυλισμό, ο οποίος βρίσκεται στο δρόμο για το Προσήλιο, προκλήθηκε επεισόδιο με Ρομά. Είτε κάποιος του έκλεισε το δρόμο είτε κάτι άλλο παρόμοιο συνέβη και ο οδηγός ενοχλήθηκε. Ο κρεοπώλης κατέβηκε κάτω να ζητήσει το λόγο και ήρθε στα χέρια με ομάδα Ρομά. Τότε, σε κατάσταση πανικού είπε στους Ρομά ότι θα επιστρέψει για να εκδικηθεί. Στη συνέχεια, μπήκε στο φορτηγάκι, πήγε στο χωριό του, πήρε την καραμπίνα και γύρισε. Το κακό δεν άργησε να γίνει. Πυροβόλησε και τότε μία αδέσποτη σφαίρα πέτυχε το κορίτσι στο κεφάλι», λέει στηHuffPost Greece αστυνομική πηγή.

Ο Αλβανός που ήταν συνοδηγός συνελήφθη για απλή συνέργεια, ενώ ο κρεοπώλης εξακολουθεί να παραμένει άφαντος. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχει διαφύγει σε κάποιο βουνό. Η Αστυνομία τον αναζητά όλο το 24ωρο. Η σύλληψή του εκτιμάται ότι θα κατευνάσει τα πνεύματα στην Άμφισσα, καθώς οι συγγενείς του κοριτσιού θεωρούν ότι ακόμα δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη.

Sponsored Box