Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην απεργία της Τετάρτης 6 Απριλίου

Μετ'εμποδίων οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού.
.
.
Eurokinissi

Τροποποιήσεις θα φέρει στις συγκοινωνίες την Τετάρτη 6 Απριλίου, η συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με τους σχετικούς κλάδους να δηλώνουν συμμετοχή, άλλοι με πλήρη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και άλλοι με στάσεις εργασίας.

ΣΤΑΣΥ

Το συνδικάτο εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ που καλύπτει τα Μέσα σταθερής τροχιάς (τραμ, μετρό, ΗΣΑΠ), απεργεί για όλη την ημέρα και αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 6 Απρίλη και διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Επ. Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

  • Ενίσχυση των Δημοσίων Συγκοινωνιών

  • Αμεσα μέτρα για την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, την αντιμετώπιση της ακρίβειας

  • Αμεση κατάργηση των εμποδίων στη συνδικαλιστική δράση που επιφέρει ο Νόμος Χατζηδάκη

Αντιστεκόμαστε- Αντιδρούμε:
Για να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλων των πολιτών.
Για να ανατραπεί η βάρβαρη και καταστροφική νεοφιλελεύθερη πολιτική, που οδηγεί στην απόλυτη φτώχεια και στην εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού.
Η συμμετοχή όλων είναι η δύναμή μας. Συγκέντρωση Πλ. Κλαυθμώνος στις 11π.μ με προσυγκέντρωση όλων των εργαζομένων στις 10:30 π.μ Αθηνάς 67».

Λεωφορεία-ΟΑΣΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου εργαζομένων και θυγατρικών του ΟΑΣΑ, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ.

ΟΑΣΑ

Πλοία

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει ότι η απεργία στα πλοία θα ξεκινήσει από 00.01πμ της Τετάρτης 6/4 και θα λήξει στις 24.00 της ίδιας ημέρας, ενώ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων πως: «οι εργαζόμενοι της χώρας ανεξάρτητα από ειδικότητες και διαχωρισμούς επιθυμούν και επιδιώκουν σταθερή απασχόληση με αξιοπρεπείς όρους εργασίας και αμοιβής σε ένα ποιοτικό, ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον».

Η Ενωση Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ συμμετέχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6/4 και σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι διεκδικεί:

  • «Επαναφορά της προστασίας της εργασίας και των εργαζομένων
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε όλους τους κλάδους
  • Λήψη μέτρων για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων
  • Αυξήσεις στους μισθούς όχι στα βασικά αγαθά και στην ενέργεια
  • Οι λαοί χρειάζονται ειρήνη-Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς»

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τόσο στα αεροπορικά δρομολόγια όσο και στον υπεραστικό σιδηρόδρομο (ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

(Με πληροφορίες από ΕΡΤ)