Πρωινό φούσκωμα: Τρεις υπερτροφές για να μην μας απασχολήσει ποτέ ξανά

Και οι τρεις τους ταιριάζουν σε ένα σωρό ιδέες για πρωινά. Ας δώσουμε μια ευκαιρία και θα εκπλαγούμε.
Xavier Lorenzo via Getty Images

Το πρωινό ξύπνημα μετά από έναν ποιοτικό ύπνο θα πρέπει να είναι αναζωογονητικό και γαλήνιο. Ωστόσο, όταν ξυπνάμε νιώθοντας φούσκωμα, αυτό ενδέχεται να επηρεάσει την πορεία της ημέρας μας.

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούμε να προσθέσουμε στο πρωινό μας και να ανακουφιστούμε από το πρήξιμο γρήγορα και αποτελεσματικά. Η διατροφολόγος Έμιλι Ντάνκερς, έχει για εμάς μια μικρή λίστα με πεντανόστιμες τροφές, που είναι ταυτόχρονα υγιεινές και φιλικές προς το έντερο.

Τα μούρα

Τα μούρα πέρα από τη θεσπέσια γεύση, είναι γνωστά και για τα πολύτιμα οφέλη τους για τον οργανισμό μας. Αυτό το γλύκισμα της φύσης, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, όταν πρόκειται για την υγεία του εντέρου, κυριολεκτικά κάνει θαύματα.

«Τα μούρα είναι ευρέως γνωστά για την αντιφλεγμονώδη δράση τους καθώς και για το γεγονός ότι μας κρατούν χορτάτους για ώρες. Με αυτό τον τρόπο μας βοηθούν να αποφύγουμε υπερφαγικά επεισόδια και τροφές που μας προκαλούν φούσκωμα», εξηγεί η Ντάνκερς.

Και το καλύτερο είναι ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να τα απολαύσουμε. Στο γιαούρτι, στα σμούθι, στη φρουτοσαλάτα μας, τα μούρα αποτελούν την πιο γευστική προσθήκη.

Τα φυλλώδη λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, χάρη στις υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών και πολυφαινολών που προσφέρουν, θεωρούνται ένα κι ένα για την καταπολέμηση του πρωινού φουσκώματος και την ομαλή διαδικασία της πέψης.

Και όπως συμβαίνει και με τα μούρα, υπάρχουν άφθονοι τρόποι να τα ενσωματώσουμε στη διατροφή μας. Το σπανάκι, το λάχανο, το μαρούλι, είναι προσιτά και ευρέως διαθέσιμα. Δένουν με ένα σωρό συστατικά στις σαλάτες, ενώ λειτουργούν και ως ένα δροσερό συνοδευτικό στην πρωινή ομελέτα μας.

Για τους πιο τολμηρούς, που τους αρέσει να πειραματίζονται, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι ως μια προσθήκη στα σμούθι μας. Ένας πράσινος σύμμαχος που καταπολεμά το φούσκωμα, χωρίς να μας στερεί καμία από τις υπέροχες γεύσεις του ροφήματός μας.

Ο κουρκουμάς

Τα μπαχαρικά πέρα από έναν εξαιρετικό τρόπο να προσθέσουμε γεύση στα πιάτα μας, μπορούν να χρησιμεύσουν και ως το μυστικό μας όπλο κατά του του φουσκώματος και της φλεγμονής.

Σύμφωνα με την Ντάνκερς, αν ψάχνουμε μια μέθοδο που θα μας ανακουφίσει από το πρωινό φούσκωμα, o κουρκουμάς, το περίφημο μπαχαρικό με το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα, είναι γεμάτο οφέλη για την υγεία, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του το φέρνουν στην κορυφή της λίστας με τις τροφές που καταπολεμούν το πρήξιμο.

Όταν συζητάμε για το πρωινό γεύμα, ο κουρκουμάς ταιριάζει τέλεια στα αυγά ποσέ ή ακόμα και στα σμούθι μας. Σε ό,τι αφορά το μεσημεριανό ή το δείπνο, αυτό το ιδιαίτερο μπαχαρικό συνδυάζεται αρμονικά σχεδόν σε κάθε μας αλμυρή δημιουργία.

Με πληροφορίες από shefinds .