Πέντε λαχανικά με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό

Και τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρουν πέρα από την καλή ενυδάτωση, που έχουμε ανάγκη κατά τους θερινούς μήνες.
Kseniya Ovchinnikova via Getty Images

Παρόλο που προκειμένου να παραμείνουμε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια των ζεστών θερινών μηνών, έχει σημασία να πίνουμε άφθονα υγρά, εξίσου πολύτιμη είναι και η κατανάλωση λαχανικών πλούσιων σε νερό. Ποια είναι όμως τα λαχανικά με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό; Ορισμένα βρίσκονται ήδη στο ψυγείο μας. Ας ξεκινήσουμε να τα περιλαμβάνουμε στα γεύματά μας σήμερα κιόλας.

Το αγγούρι

Το αγγούρι αποτελείται από 96% νερό, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή για τις καλοκαιρινές σαλάτες μας. Πέρα από το γεγονός ότι μας δροσίζει, το αγγούρι έχει ελάχιστες θερμίδες. Επομένως, μπορούμε να το καταναλώνουμε χωρίς φόβο, μιας που ταιριάζει και σε ένα σωρό συνταγές.

Επιπλέον, αν επιθυμούμε να προσδώσουμε στο σάντουίτς μας μια τραγανή αίσθηση, το αγγούρι είναι ό,τι πρέπει για να το πετύχουμε, χωρίς να επιβαρύνουμε το σνακ μας με περιττές θερμίδες.

To σέλινο

Το σέλινο περιέχει νερό σε ποσοστό 95%. Μπορούμε να το απολαύσουμε μόνο του, ως ένα τραγανό σνακ, ενώ ταιριάζει υπέροχα και στις σούπες ή τις σαλάτες μας. Το καλύτερο όμως είναι ότι το σέλινο βοηθά και στην απώλεια βάρους. Ας του δώσουμε μια ευκαιρία. Το αποτέλεσμα θα μας εκπλήξει!

Το μαρούλι

Το μαρούλι αποτελεί την τέλεια βάση για μια σειρά από δροσιστικές σαλάτες, καθώς ταιριάζει με ένα σωρό υλικά. Μπορεί να συντροφεύσει ως συνοδευτικό το κρέας μας, ενώ με ένα υγιεινό ντρέσινγκ και προϊόντα που έχουμε πάντοτε στο ψυγείο, όπως λίγο τυρί του τοστ, ένα αυγό και λίγη ντομάτα, προσφέρει την ιδανική λύση για ένα γρήγορο βραδινό γεύμα.

Τα ραπανάκια

Τα ραπανάκια περιέχουν νερό σε ποσοστό 95%, ενώ είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνη C και κάλιο. Μπορούμε να τα κόψουμε σε λεπτές φέτες και να τα σκορπίσουμε στη σαλάτα μας, είτε να τα τσιμπολογάμε ως ένα ελαφρύ σνακ παρέα με λίγο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

Το κολοκύθι

Το κολοκύθι πέρα από νερό, θωρακίζει τον οργανισμό μας με μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β6, η οποία ενισχύει τη μνήμη και τη δυνατότητα συγκέντρωσης. Μπορούμε να απολαύσουμε τα κολοκυθάκια σε διάφορα μαγειρευτά, ενώ συνδυάζονται άψογα με δεκάδες λαχανικά σε πρωτοποριακές σαλάτες, αλλά και σάλτσες για τα ζυμαρικά μας.

Με πληροφορίες από healthshots