Προσπάθεια να ξεκινήσουν τα εμπορευματικά δρομολόγια τρένου

Σε αναζήτηση επενδυτή για το επιχειρηματικό πάρκο της Φυλής ώστε να μεταφερθούν οι εταιρείες από τον Ελαιώνα.
ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ
ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ
ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Στο πλαίσιο του 1ου Growthfund Summit, του συνεδρίου του Υπερταμείου, ο Ιωάννης Ξιφαράς, γενικός γραμματέας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, ανέφερε ότι: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε τις επόμενες ημέρες να επανεκκινήσει η σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας – Θεσσαλονίκης έστω με μία μόνο γραμμή για τις εμπορευματικές μεταφορές για τις πρώτες 10 ημέρες, ενώ στόχος μας είναι να υπάρξει και μία κάλυψη της επιβατικής κίνησης την εορταστική περίοδο».

Σημαντική ήταν η τοποθέτηση του προέδρου στο Εθνικό Συμβούλιο Εφοδιαστικής, Θανάση Ζηλιασκόπουλου που υπογράμμισε την ανάγκη βελτίωσης της διασύνδεσης με το σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ χαρακτήρισε τις ελληνικές εταιρείες του κλάδου ως μικρές και εσωστρεφείς. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στις εξελίξεις για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών πάρκων logistics που βρίσκονται σε εξέλιξη εκτιμώντας πως θα έχει βρεθεί ο κατάλληλος επενδυτής για το επιχειρηματικό πάρκο της Φυλής εντός του επόμενου εξαμήνου. Όπως τόνισε, υπάρχουν 391 εταιρείες στον Ελαιώνα υπεύθυνες σχεδόν για το σύνολο των εγχώριων μεταφορών που λειτουργούν σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Με την μεταφορά στο νέο επιχειρηματικό πάρκο στη Φυλής θα μειωθεί κατά 6.500 φορτηγά η κίνηση στον Κηφισό, ενώ σημαντική ώθηση στα logistics θα δώσει η σύνδεση με τον σιδηρόδρομο και την Αττική Οδό. Το κόστος της μεταφοράς των εταιρειών ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ που καλύπτονται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ η συνολική επένδυση θα ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ.

Ο Γρηγόρης Σκλήκας, CEO των ΕΛΤΑ και πρόεδρος του Δ.Σ. ΕΛΤΑ COURIER, ΕΛΤΑ A.E., μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ανέφερε ότι: «Έχουμε μετρήσει τις οδικές μεταφορές που πραγματοποιούμε και ξεπερνούν 1,1 φορά τον κύκλο της γης ημερησίως».

«Επάρκεια, σωστό προϊόν στη σωστή τιμή, άμεσος εντοπισμός σημείων αισχροκέρδειας και πρόσβαση των πελατών στη σωστή ποιότητα και στη σωστή τιμή» είναι ο στόχος σύμφωνα με τον Απόστολο Αποστολάκο, διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ. «Το Υπερταμείο βρίσκεται μέσα στα σπίτια όλων μας, όλα τα λαχανικά και ψάρια έχουν περάσει από τις υποδομές μας» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως η Πολιτεία στηρίζει τη διακίνηση φρέσκων και νωπών προϊόντων σε όλη την επικράτεια. Σύμφωνα με τον Απόστολο Αποστολάκο, χάρη στην ορθή λειτουργία του Οργανισμού, η χώρα δεν αντιμετώπισε ζητήματα επάρκειας παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, όπως παρατηρήθηκε σε άλλες χώρες, ενώ διαχειρίζεται αποτελεσματικά την αυξημένη ζήτηση προϊόντων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. «Οφείλουμε να είμαστε γρήγοροι και να διασφαλίσουμε την ύψιστη διαθεσιμότητα ενόψει νέων ενδεχόμενων επισιτιστικών κρίσεων» ανέφερε, τονίζοντας πως στόχος του Οργανισμού είναι να λειτουργεί on time, on control και με πολύ φως καθώς, όπως είπε, «ό,τι φωτίζεται, διορθώνεται».

Δημοφιλή