Πρόταση- έκπληξη του Τσίπρα για διεκδίκηση του Μουντιάλ του 2030 από την Ελλάδα -Ποιος πολιτικός το είχε προτείνει πρώτος

Πρόταση- έκπληξη του Τσίπρα για διεκδίκηση του Μουντιάλ του 2030 από την Ελλάδα -Ποιος πολιτικός το είχε προτείνει πρώτος

Το σχέδιο του να αναλάβουν Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία από κοινού το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη Βάρνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται στη Βάρνα για την τετραμερή Διάσκεψη Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας, σημείωσε ότι οι τέσσερις χώρες συζητούν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν από κοινού μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση, σε βάθος 10ετίας. «Αυτήν την ιδέα θα την επεξεργαστούμε περαιτέρω από κοινού», συμπλήρωσε.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος συμπλήρωσε πως «αξίζει τον κόπο να υποβάλουμε μια πρόταση οι τέσσερις χώρες, προκειμένου να φιλοξενήσουμε από κοινού το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το 2030».

Όπως αποκάλυψε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, πρόκειται για πρόταση του Σέρβου Πρωθυπουργού.

Μάλιστα, αυτό είναι κάτι που έχει δουλέψει εδώ και καιρό ο υφυπουργός, Γιώργος Βασιλειάδης, μαζί με τον ομόλογό του της Βουλγαρίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι γνωστός φίλαθλος του ποδοσφαίρου και μάλιστα είχε διαρκείας στη Θύρα 4, ως Παναθηναϊκός που είναι.

Όπως γράφει το sport24.gr, εφόσον κατατεθεί κοινή υποψηφιότητα, οι τέσσερις χώρες θα έχουν ως αντιπάλους την κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής, Παραγουάης και Ουρουγουάης. Επίσης η Ιρλανδία θα εξετάσει κοινή υποψηφιότητα με Αγγλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία για το Μουντιάλ του 2030, ενώ κοινές διεργασίες υπάρχουν και από πλευράς Αλγερίας, Τυνησίας και Μαρόκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρόταση να συνδιοργανώσει το Μουντιάλ του 2030 η Ελλάδα μαζί με άλλες χώρες, την είχε διατυπώσει δημοσίως πρώτος ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος σε επιστολή που είχε στείλει στον Πρωθυπουργό του ζητούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συνδιοργάνωση της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης μαζί με την Κύπρο και το Ισραήλ.

Εγραφε, τότε, ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην επιστολή του στις 27|06|2018:

«Εκτός του Ολυμπιακού Σταδίου, δημιουργήθηκαν νέα, μεγάλα και άνετα γήπεδα στην Πάτρα, τον Βόλο και το Ηράκλειο, ανακαινίστηκε το Καυταντζόγλειο , ενώ ήδη η ΑΕΚ κτίζει ένα σύγχρονο και μεγάλο γήπεδο, ενώ το «Γ. Καραϊσκάκης» πληρεί τις αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές και είναι εξαιρετικό.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώνεται στην Ρωσία περιλαμβάνει συνολικά 12 σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου, άρα μια μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση απαιτεί αυτόν τον αριθμό γηπέδων ώστε να είναι πετυχημένη [...]

Με αυτό το σκεπτικό σάς προτείνω, κύριε Πρωθυπουργέ, να συνεννοηθείτε με τις κυβερνήσεις της Κύπρου και του Ισραήλ ώστε να υποβληθεί επισήμως στην FIFA η κοινή υποψηφιότητα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για την διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030».

Δημοφιλή