Πρωταθλητής πατινάζ αυτοκτόνησε μια μέρα μετά τον αποκλεισμό του από το άθλημα

Υπήρχαν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Ο Τζον Κόλεν, πρωταθλητής πατινάζ αυτοκτόνησε στα 33 του στο Κάνσας Σίτι την Παρασκευή , μια μέρα μετά τον αποκλεισμό του από το άθλημα.

″Ο θαυμάσιος, ισχυρός, εκπληκτικά συμπονετικός αδελφός μου σήμερα αυτοκτόνησε”, έγραψε η αδελφή του Άτζελα σε μια ανάρτηση στο Facebook την Παρασκευή το βράδυ

«Είμαι απλά λυπημένος που αισθάνθηκε ότι αυτή ήταν η μόνη επιλογή για αυτόν» δήλωσε η προπονήτριά του Νταλίλα Σάπενφιλντ σε συνέντευξή της το Σάββατο. «Ήταν ένας αθλητής που έδινε πάντα περισσότερα από όσα νόμιζε ότι μπορούσε να δώσει», ενώ αρνήθηκε να δώσει απαντήσεις για το τι προκάλεσαν την απόσυρση του Κόλεν.

Το αμερικανικό Κέντρο SafeSport, του οποίου οι έρευνες συνήθως περιλαμβάνουν ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση, έθεσε περιορισμούς στον Κόλεν τον Δεκέμβριο και τον ανέστειλε την Πέμπτη, απαγορεύοντάς του προσωρινά να συμμετάσχει σε δραστηριότητες υπό την αιγίδα του US Figure Skating, το εθνικό κυβερνητικό σώμα για τον αθλητισμό ή την Ολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκπρόσωποι του SafeSport δεν έδωσαν περαιτέρω πληροφορίες στο ρεπορτάζ των New York Times, καθώς η υπόθεση ακόμα εκκρεμεί.

Ο Κόλεν κέρδισε τον τίτλο των ζευγαριών πατινάζ στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2011 με τον Caitlin Yankowskas και πάλι το 2012 με την Caydee Denney.

Οι κορυφαίοι πατινέρ του κόσμου έμαθαν τη δυσάρεστη είδηση στο Ντιτρόιτ, όπου είναι συγκεντρωμένοι για τα κορυφαία πρωταθλήματα πατινάζ της χώρας.

Δημοφιλή