Πρώτη νίκη για την Μαρία Σάκκαρη στην ιστορική πρώτη συμμετοχή της στα WTA Finals

Συγκλονιστική η στιγμή που η Μαρία ήταν μπροστά με 1-0 σετ και 5-4 στο δεύτερο και είχε πάει στο τελευταίο γκεϊμ στο 40-0.
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη
via Associated Press

Με νίκη επί της Ίγκα Σφιόντεκ από την Πολωνία ξεκίνησε η Μαρία Σάκκαρη τη μάχη των WTA Finals, που διεξάγεται στην Γουαδαλαχάρα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 2-0 σετ (6-2, 6-4) και πέρασε στην επόμενη φάση. Στον ίδιο όμιλο βρίσκονται κορυφαίες τενίστριες όπως η Αρίνα Σαμπαλένκα από τη Λευκορωσία που είναι στο Νο2 και η Πάουλα Μπαντόσα από την Ισπανία στο Νο10.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που η Μαρία ήταν μπροστά με 1-0 σετ και 5-4 στο δεύτερο και είχε πάει στο τελευταίο γκεϊμ στο 40-0.

Η Σφιόντεκ κατάλαβε ότι δεν μπορεί να γυρίσει το ματς και γύρισε την πλάτη της και πήγε κοντά στον τοίχο που ήταν πίσω της και έβαλε τα κλάματα. Στο τέλος Η Μαρία Σάκκαρη την πήρε αγκαλιά και την παρηγόρησε, λέγοντας στη συνέχεια καλά λόγια για την αντίπαλό της.

Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή της Σάκκαρη στα WTA Finals και φυσικά είναι ιστορική για την Ελληνίδα που βρίσκεται στο Νο 6 του κόσμου της παγκόσμιας κατάταξης.