ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/01/2021 10:32 EET | Updated 11/01/2021 12:17 EET

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία μετά από δύο μήνες - Εικόνες από την επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Μάσκες, θερμομέτρηση, δάσκαλοι στη είσοδο με τα αντισηπτικά ανά χείρας.

ASSOCIATED PRESS
H 5χρονη Νίκη, φοράει τη μάσκα της καθώς φτάνει στο κτίριο όπου στεγάζεται το νηπιαγωγείο της στην Αθήνα 

Στα θρανία τους επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων -καθώς και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών- μετά από δύο σχεδόν μήνες απουσίας, μαθημάτων εξ αποστάσεως και διακοπές Χριστουγέννων. 

Τα μέτρα που αφορούν την επαναλειτουργία των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν διαφέρουν από αυτά που ήταν ούτως ή άλλως σε ισχύ πριν την επιβολή του τελευταίο lockdown και την αναστολή των δια ζώσης μαθημάτων που ακολούθησε. 

Οι γονείς άφησαν τα παιδιά τους έξω από την είσοδο των σχολείων προσπαθώντας να μην συνωστίζονται, οι μαθητές μπήκαν στον προαύλιο χώρο με τις δασκάλες τους τους περιμένουν για να τους δώσουν αντισηπτικό και να απολυμάνουν τα χέρια τους ενώ απαραίτητη ήταν και η  θερμομέτρηση με την οποία οι μαθητές φαίνεται πως είναι πια πολύ εξοικειωμένοι όπως και όλα τα μέτρα αυτο-προστασίας με πρώτο και τη μάσκα που δεν παρέλειψε να φορά κανένας μαθητής.

Κεραμέως: Η χαρά των παιδιών είναι μεγάλη

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, συνοδευόμενη από την υφυπουργό Ζέτα Μακρή και τη γενική γραμματέα Αναστασία Γκίκα επισκέφθηκε το 10ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης και το 20ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας.

«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία και όσο το δυνατόν απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας», ανέφερε στις δηλώσεις της η κ. Κεραμέως. «Πρώτη ημέρα σήμερα επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών και η χαρά των παιδιών είναι πολύ μεγάλη. Και η δική μας επίσης», τόνισε.

Η υπουργός σημείωσε ότι τα σχολεία αρχίζουν εκ νέου τη λειτουργία τους δια ζώσης, υπό τις οδηγίες και τις εισηγήσεις των ειδικών, με επιπλέον μέτρα προστασίας, όπως τα δωρεάν τεστ για τους εκπαιδευτικούς και η κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης των παιδιών στο σχολείο.

«Τα παιδιά βρέθηκαν στις τάξεις, με τους συμμαθητές τους, τους δασκάλους τους. Βρήκαν τον φυσικό τους χώρο, που είναι το σχολείο», πρόσθεσε.

Η κ. Κεραμέως ευχαρίστησε τα στελέχη της Εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές «για τις πάρα πολύ μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν όλο το διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά και για την εξαιρετική προσαρμοστικότητά τους στα νέα μέτρα». 

«Είμαστε πλάι στην εκπαιδευτική κοινότητα, για να διασφαλίσουμε την Υγεία και την Εκπαίδευση», κατέληξε στις δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, η κ. Κεραμέως εκτός από τους διευθυντές των σχολείων, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και ορισμένες τάξεις. Ευχήθηκε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς καλή χρονιά. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είπαν στην υπουργό ότι χαίρονται που άνοιξε το σχολείο, γιατί έτσι έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους φίλους τους.

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi