ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
29/05/2019 11:16 EEST

Πρόγραμμα υποτροφιών εκπαίδευσης για 40 επιπλέον υποψήφιους πιλότους από την Aegean

Για όσους έχουν το όνειρο, μα όχι την οικονομική ευχέρεια.

Fuse via Getty Images

Πολλοί ονειρεύονται να γίνουν πιλότοι αεροσκαφών, εντούτοις ελάχιστοι το καταφέρνουν, όχι ενδεχομένως επειδή τους λείπουν τα προσόντα, αλλά επειδή είναι πολύ δαπανηρό το πρόγραμμα σπουδών. Παλαιότερα, όλοι κατέφευγαν σε σχολές του εξωτερικού για να φοιτήσουν, ωστόσο τα τελευταία χρόνια λειτουργούν σχολές και την Ελλάδα με θαυμαστά αποτελέσματα.

Για εκείνους που έχουν το όνειρο, όχι όμως και την οικονομική ευχέρεια, η Aegean από το 2018 ξεκίνησε πρόγραμμα υποτροφιών για 105 υποψήφιους πιλότους. Ωστόσο, επειδή ο αριθμός αυτός δεν καλύφθηκε από ενδιαφερόμενους που πληρούσαν τις προϋποθέσεις, η ελληνική αεροπορική εταιρεία ξεκινά νέο πρόγραμμα το 2019, που αφορά 40 επιπλέον υποψήφιους πιλότους, 30 Έλληνες/Ελληνίδες και 10 Κύπριους/Κύπριες.

Το νέο πρόγραμμα υποτροφιών αφορά στην πραγματοποίηση σπουδών πλήρους φοίτησης, με διάρκεια από 14 έως 17 μήνες, αποκλειστικά στις ελληνικές σχολές Global Aviation με έδρα την Αθήνα και Egnatia Aviation με έδρα την Καβάλα. Οι 40 υποψήφιοι/ες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν θεωρητική και πτητική εκπαίδευση σε αεροσκάφη και εξομοιωτές πτήσεων για την απόκτηση του επαγγελματικού πτυχίου πιλότου πολιτικής αεροπορίας (Integrated Commercial Pilot License with MCC), ξεκινώντας από τον Δεκέμβριο του 2019.

Αξία να σημειωθεί ότι το συνολικό πρόγραμμα υποτροφιών, αξίας άνω των3 εκατ.ευρώ, καλύπτει πάνω από το 50% της αξίας των διδάκτρων. Μια υποστήριξη εξαιρετικά σημαντική, δεδομένου ότι το συνολικό κόστος σπουδών για κάθε μελλοντικό πιλότο, συμπεριλαμβανόμενης της εκπαίδευσης στον τύπο αεροσκάφους, ξεπερνά τις 80.000 ευρώ.

Η υποβολή των αιτήσεων μαζί με την ανάρτηση του βιογραφικού σημειώματος γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της Aegean.