ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29/03/2019 13:48 EET | Updated 29/03/2019 13:54 EET

Ψηφίστηκε με πλειοψηφία η τροπολογία για την πρώτη κατοικία

Την τροπολογία στήριξαν οι: ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Ένωση Κεντρώων.

Eurokinissi

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την προστασία της Α΄ κατοικίας, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σε σύνολο 231 παρόντων βουλευτών υπέρ του άρθρου 68, στο οποίο ενσωματώθηκε ο βασικός κορμός της τροπολογίας, τάχθηκαν 194 βουλευτές, ενώ 33 βουλευτές καταψήφισαν και 4 δήλωσαν παρών.

Τα υπόλοιπα άρθρα, από 69-84 που αφορούν επιμέρους ρυθμίσεις για την προστασία της Α′ κατοικίας, 192 βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ, 33 ΟΧΙ και 6 δήλωσαν ΠΑΡΩΝ. Υπέρ της νέας ρύθμισης τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Χρυσή Αυγή την καταψήφισαν, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε παρών.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση της ρύθμισης μέσα στην εβδομάδα έγινε μία ημέρα μετά την άκαρπη συνεδρίαση του Euroworking Group που δεν ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ  προς την Ελλάδα, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της α΄κατοικίας.