Πτήση MH17: Ποινική δίωξη σε τέσσερις ύποπτους για ανθρωποκτονία

Έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης για τους τέσσερις άνδρες.
|
NurPhoto via Getty Images

Τέσσερις είναι οι ύποπτοι που φέρεται να κατέρριψαν το αεροσκάφος MH17 της Malaysia Airlines τον Ιούλιο του 2014 στην ανατολική Ουκρανία, σκοτώνοντας 298 επιβάτες και το πλήρωμα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των οικογενειών των θυμάτων η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάρτιο στην Ολλανδία.

Τα ονόματα των τεσσάρων υπόπτων παρουσιάστηκαν από ερευνητές στους συγγενείς την Τετάρτη. Έχουν συμπληρωθεί σχεδόν πέντε χρόνια από τότε που το επιβατικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από πύραυλο καθώς πετούσε πάνω πό εδάφη που ήλεγχαν φιλορώσοι αυτονομιστές στην Ουκρανία.

Έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης για τους τέσσερις άνδρες.

Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να συλλάβει τον Ουκρανό ύποπτο, τον Λεονίντ Χαρτσένκο, αναφορικά με την κατάρριψη το 2014 της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας Γιούρι Λουτσένκο, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax Ukraine.

Ο Χαρτσένκο και τρεις Ρώσοι ―οι Ιγκορ Γκίρκιν, Σεργκέι Ντουμπίνσκι και Ολεγκ Πουλατόφ― βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες ανθρωποκτονίας αναφορικά με την κατάρριψη του αεροσκάφους, με τη δίκη τους να αναμένεται να ξεκινήσει στην Ολλανδία τον Μάρτιο.

Πηγή: BBC