Αγνοείται ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους που έπεσε στο Μεσολόγγι

Αγνοείται ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους που έπεσε στο Μεσολόγγι
MarioGuti via Getty Images

Σαμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που κατέπεσε στη θάλασσα, στην περιοχή Καβουρότρυπα στο Μεσολόγγι. Ιδιώτες δύτες αλλά και οι ειδικά εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού βούτηξαν στο νερό αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το αεροσκάφος.

Ο Παναγιώτης Κεφάλας, που μένει στην Πάτρα, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους που αγνοείται. Οι έρευνες από δύτες του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή Καβουρότρυπα, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ναυπακτίας, όπου κατέπεσε νωρίτερα το αεροσκάφος, μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες.

Ο ψαράς που ειδοποίησε και το Λιμενικό την στιγμή του συμβάντος βοήθησε για να υποδείξει το σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ρέματα είναι τέτοια που μπορεί να έχουν μεταφέρει το αεροσκάφος σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο που έπεσε στη θάλασαα.

Το έργο του εντοποισμού του αεροσκάφους δυσχεραίνει το γεγονός ότι εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων στην θάλασσα έχει καταλήξει λάσπη απο τον ποταμό Ευηνο με συνέπεια η ορατότητα να μην είναι καλή.έπεσε στη θάλασσα.

Αύριο με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν εκ νέου την αναζητηση προκειμένου να βρεθεί ο πιλότος Παναγιώτης Κεφαλάς.

Ο Παναγιώτης Κεφάλας, εργαζόταν παλαιότερα ως μηχανικός και είναι απόστρατος στην Πολεμική Αεροπορία, με πιστοποίηση και για μαχητικά αεροσκάφη. Υπήρξε και καθηγητής Πανεπιστημίου. Είναι μέλος εθελοντικής ομάδας πιλότων, που επιτηρούν σε δάση, για πυρκαγιές, την καλοκαιρινή περίοδο. Είναι παντρεμένος, με 2 παιδιά, σε γυμνάσιο και δημοτικό.

(Με πληροφορίες από patrastimes)

Δημοφιλή