Πτώση F-16 στην Ψαθούρα: Βίντεο με την επιχείρηση διάσωσης του πιλότου από παραπλέον πλοίο

Αποκαλυπτικές οι πρώτες εικόνες μετά το ατύχημα.
.
.
Facebook/Sea Shepherd Greece

Ενα αποκαλυπτικο βίντεο ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας από την επιχείρηση διάσωσης του πιλότου του F-16 από παραπλέον πλοίο, μετά την πτώση του αεροσκάφους στα ανοιχτά της Χαλκιδικής, στη νήσο Ψαθούρα, το μεσημέρι της Τετάρτης (20/3).

Στο επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο ανήρτησε η οργάνωση Sea Shepherd, καταγράφεται ο καπετάνιος του παραπλέοντος πλοιαρίου, «Εμμάνουελ Μπρόνερ», κατά τη διάρκεια της αποστολής διάσωσης του 29χρονου πιλότου, καθώς έγινε άμεσα ενημέρωση για την περισυλλογή του.

«Μόλις μας ενημέρωσε το λιμενικό για την πρώτη του αεροσκάφους F16 στην Ψαθούρα σπεύσαμε στο σημείο. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε η βοήθειά μας καθώς όλα πήγαν καλά για τον νεαρό πιλότο. Το σκάφος μας, ο καπετάνιος και οι εθελοντές μας είναι πάντα έτοιμα για κάθε περίσταση όπου θα ζητηθεί η συμβολή μας από τις τοπικές αρχές», αναφέρει το μήνυμα.

Εξιτήριο για τον πιλότο

O πιλότος νοσηλεύεται από χθες στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του και του σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο, καθώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την υγεία του.

Ο 29χρονος έμεινε στο νοσοκομείο, όπως προβλέπεται, προκειμένου να υποβληθεί σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σήμερα.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τα αίτια της πτώσης του μαχητικού αεροσκάφους τύπου F-16 block 52 plus

Δημοφιλή