Ρεκόρ θεατών για το Φεστιβάλ του Σαντάνς που έγινε online

Εκατόν είκοσι χώρες συντονίστηκαν στο διαδίκτυο για να το παρακολουθήσουν.
.
.
Danny Moloshok / Reuters

Κατά 2,7 φορές μεγαλύτερο κοινό σε σύγκριση με την τυπική έκδοση διάρκειας 11 ημερών στο Πάρκ Σίτι της Γιούτα είχε το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Σαντάνς του 2021 που λόγω πανδημίας πραγματοποιήθηκε τόσο διαδικτυακά όσο και με φυσική παρουσία σε 20 πόλεις στις ΗΠΑ για επτά ημέρες από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου 2020.

Το περιεχόμενο του Φεστιβάλ προβλήθηκε μέσω streaming και θεατές από 50 πολιτείες των ΗΠΑ και 120 χώρες συντονίστηκαν στο διαδίκτυο για να το παρακολουθήσουν.

Και για να μιλήσουμε με αριθμούς οι 72 ταινίες μεγάλου μήκους, 50 μικρού μήκους, τέσσερις ανεξάρτητες σειρές, 23 ομιλίες και εκδηλώσεις του προγράμματος συγκέντρωσαν στην online πλατφόρμα και σε TV apps 251.331 views τα οποία μεταφράζονται στα διπλά με δεδομένο το ότι κατά μέσο όρο σε κάθε σπίτι διαμένουν δύο άτομα.

«Το 2021 προσφέρουμε μια online πλατφόρμα με επτά μέρες εκδηλώσεων πρεμιέρας, καλλιτεχνικές συζητήσεις, και εκθέσεις. Συνεργαζόμαστε επίσης με ανεξάρτητες κινηματογραφικές κοινότητες στην Αμερική και εκτός διοργανώνοντας με ασφάλεια μεμονωμένα γεγονότα», αναφέρει η ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

«Είναι επιβράβευση να βλέπουμε τον τρόπο με τον οποίο το τολμηρό κοινό μας ανταποκρίθηκε στο πρόγραμμα και φυσικά είμαστε ευτυχείς που εκπληρώσαμε και μάλιστα ξεπεράσαμε τον στόχο μας να επεκτείνουμε την εμβέλεια και την κοινότητα για ανεξάρτητες ταινίες αυτή τη δύσκολη χρονιά» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του Ινστιτούτου Σάντανς, Κέρι Πούτμαν.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ, sundance.org

Δημοφιλή