ΔΙΕΘΝΕΣ
01/07/2020 13:38 EEST

Reuters: Εκατοντάδες πρώην συνεργάτες του Μπους στηρίζουν ανοιχτά τον Τζο Μπάιντεν

Και η κίνηση των 43 που στόχο έχει την ανατροπή του Ντόναλντ Τραμπ.

ASSOCIATED PRESS

Eκατοντάδες αξιωματούχοι που συνεργάζονταν με τον πρώην Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, Τζορτζ Μπους, είναι έτοιμοι να παρέχουν υποστήριξη στον υποψήφιο των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Τζο Μπάιντεν, αναφέρουν άτομα που συμμετέχουν σε ένα κίνημα που στόχο έχει να αντιταχθεί στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων στελεχών του υπουργικού συμβουλίου και άλλων πολιτικών που συμμετείχαν στην κυβέρνηση Μπους, έχουν συγκροτήσει μια επιτροπή πολιτικής δράσης -με την ονομασία «43 για τον Μπάιντεν»- για να υποστηρίξουν τον Δημοκρατικό υποψήφιο στις 3 Νοεμβρίου, ανέφεραν στο Reuters διοργανωτές της ομάδας.

Η δράση τους θα γίνει γνωστή άμεσα μέσω του ιστότοπου που έχουν δημιουργήσει και της αντίστοιχης σελίδας στο Facebook. Η ομάδα θα κοινοποιήσει βίντεο που θα επαινεί τον Τζο Μπάιντεν για το σοβαρό του προφίλ που πρέπει να πείσει ακόμα και τις πολιτείες που στηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η ομάδα είναι η τελευταία που καταγράφεται σε μια σειρά ρεπουμπλικανικών οργανώσεων που αντιτίθενται στην επανεκλογή του Αμερικανού προέδρου, γεγονός που θεωρείται ένα ακόμα σημάδι πως έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια ακόμα και σε κάποιους από το εσωτερικό του κόμματος του.

«Γνωρίζουμε καλά τι είναι φυσιολογικό και τι όχι και αυτό που βλέπουμε τώρα είναι εξαιρετικά ανώμαλο. Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι επικίνδυνος», δήλωσε η Τζένιφερ Μίλικιν, μία από τους 43 που υπογράφουν την πρωτοβουλία, η οποία εργάστηκε για την εκστρατεία επανεκλογής του Μπους το 2004 και αργότερα για την Γενική Διοίκηση Υπηρεσιών.

Και άλλα δύο μέλη που μίλησαν στο Reuters, η Κάρεν Κίρσκεϊ και ο Κρίστοφερ Πουρσέλ, που εργάστηκε ως υπεύθυνος επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Μπους. Ο Κίρσκεϊ συμμετείχε σε εκστρατεία του Μπους το 2000 και αργότερα εργάστηκε στα υπουργεία Εργασίας και Γεωργίας.

Η Μίλικιν είπε ότι η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη να ανακοινώσει όλα τα μέλη ή τους δωρητές της. Μέχρι τον Οκτώβριο θα δώσει στην δημοσιότητα μια αναλυτική λίστα με τα ονόματά τους.

Οι στενοί συνεργάτες του Τζορτζ Μπους έχουν ενημερωθεί για την σύσταση της ομάδας, ωστόσο ο πρώην πρόεδρος δεν θέλει να εμπλακεί και δεν έχει δηλώσει αν εγκρίνει τους στόχους.

Να σημειωθεί ότι παρά τις διαφορές πολιτικής με τον Μπάιντεν, εκατοντάδες πρώην συνεργάτες του Μπους πιστεύουν ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος έχει την ακεραιότητα που απαιτείται για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των ΗΠΑ, ανέφεραν μεταξύ άλλων τα 43 μέλη.

Sponsored Post