Ρούλα Πισπιρίγκου: Καλείται ως ύποπτη για τις δολοφονίες Μαλένας και Ιριδας

Οι εισαγγελείς έστειλαν εντολή στο Ανθρωποκτονιών να μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού.
.
.
Eurokinissi

Αυλαία έπεσε στη δικαστική έρευνα του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, με την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα να έχει ολοκληρώσει τη δικογραφία και να την διαβιβάζει στον εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ήδη, οι δύο εισαγγελείς διαβίβασαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, ζητώντας να λάβουν κατάθεση ανωμοτί από την Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr,οι αστυνομικοί αναμένεται άμεσα να μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται η 33χρονη προκειμένου να την ενημερώσουν και να της δώσουν προθεσμία για να προετοιμάσει τις εξηγήσεις της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες , ο φάκελος της δικογραφίας εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνονται και περισσότερες από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου. Μάλιστα, οι Καρακουκης και Καλογρηας χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν την έκθεσή τους. Με την πρώτη μέθοδο αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους, όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες κ.λ.π και με τη δεύτερη μέθοδο προσέγγισαν την υπόθεση αποκλείοντας μία σειρά αιτιών θανάτου.
Μόλις η Ρούλα Πισπιρίγκου δώσει εξηγήσεις, η δικογραφία θα επιστρέψει στους εισαγγελείς, οι οποίοι θα αποφασίσουν σχετικά με το εάν θα ασκήσουν δίωξη σε βάρος της και θα ανοίξουν νέο κύκλο ανάκρισης.

Πηγή: Dikastiko.gr