Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα δίωξη για τις ανθρωποκτονίες της Μαλένας και της Ιριδας

Ασκηση νέας κακουργηματικής δίωξης και για τα άλλα δύο παιδιά, πλην της 9χρονης Τζωρτζίνας.
|
.
.
Eurokinissi

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ που συγκλονίζει την Πάτρα και ολόκληρη τη χώρα καθώς νέα δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή ασκήθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ιριδας.

Οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρεου μελέτησαν τη δικογραφία, τις καταθέσεις, τα πορίσματα των ιατροδικαστών αλλά και τις εξηγήσεις που έδωσε η 33χρονη, που βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, και κατέληξαν στην άσκηση νέας κακουργηματικής δίωξης.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος θα την καλέσει σε απολογία το επόμενο διάστημα. Πυλώνα για την άσκηση της δίωξης αποτέλεσε το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακουκη – Καλόγρια, αλλά και το γεγονός ότι σε όλες τις πράξεις (4 συνολικά) για τις οποίες κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν εκείνη παρούσα. Οι εισαγγελείς φέρονται να διέκριναν έναν συγκεκριμένο τρόπο δράσης, ενώ το γεγονός ότι η 33χρονη το έχει ξανακάνει, όπως στην περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας, δείχνει ένα modus operandi.

Δεν εξηγείται η συμπεριφορά της

Στην περίπτωση της Μαλένας, οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας που φωνάζει αλλά το παιδί ήταν ήδη κρύο, με έναν από τους γιατρούς να καταθέτει χαρακτηριστικά για μια «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση». Η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό και πρόσχαρο, που είχε ξεπεράσει τη λευχαιμία και έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά, χωρίς οι γιατροί να μπορούν να το αιτιολογήσουν, και πως είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.

Εγκληματική ενέργεια είδαν οι εισαγγελείς και στην περίπτωση θανάτου της Ίριδας Δασκαλάκη τόσο λόγω της ύπαρξης αίματος στο στόμα της, όσο και εξαιτίας της νεκρικής ακαμψίας που έχει επέλθει ήδη στο παιδί όταν κλήθηκε το ασθενοφόρο.

Στη δικογραφία υπάρχουν περιστατικά που δεν δικαιολογούνται ιατρικά, ενώ οι συμπεριφορές και οι αντιδράσεις της μητέρας των παιδιών δεν εξηγούνται.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της Τζωρτζίνας

Σε βάρος της 33χρονης πιθανή θεωρείται όπως έγραψε το dikastiko.gr η υποβολή πρότασης προς το συμβούλιο από τον εισαγγελέα Γιώργο Νούλη σχετικά με την παραπομπή της ή μη σε δίκη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Πάντως, η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίστηκε την περασμένη Δευτέρα με οκτασέλιδο απολογητικό υπόμνημα ενώπιον της 18ης ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά.

«Αρνούμαι στο σύνολο της την αόριστη κατηγορία που μου αποδίδεται. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει η παραμικρή ένδειξη ή υποψία τέλεσης της αποδιδόμενης απόπειρας σε βάρος του ίδιου του παιδιού» αναφέρει μεταξύ άλλων στο απολογητικό της υπόμνημα η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 33χρονη, που έχει προφυλακιστεί για την ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης κόρης της, ανάφερε πως «κατά την εισαγωγή του παιδιού μου στο Καραμανδάνειο είχε ληφθεί δείγμα αίματος και έγινε πλήρης τοξικολογικός έλεγχος το αποτέλεσμα του οποίου έχει ήδη συμπεριληφθεί στην δικογραφία και είναι απολύτως αρνητικό για οποιαδήποτε φαρμακευτική τοξική ουσία».

Πηγή: Dikastiko.gr