Ρομπότ της Yandex παραδίδουν γεύματα από εστιατόρια στο κέντρο της Μόσχας

Μέσω της εφαρμογής Yandex Eats.
.
.
via REUTERS

Αυτόνομα ρομποτικά οχήματα άρχισαν τις παραδόσεις ζεστών γευμάτων από εστιατόρια σε πελάτες σε περιοχή στο κέντρο της Μόσχας την Τετάρτη, όπως ανακοινώθηκε από τον ρωσικό διαδικτυακό κολοσσό Yandex.

Η εφαρμογή Yandex Eats, μία από μια σειρά υπηρεσιών που παραδίδουν ψώνια σουπερμάρκετ και φαγητό στη Μόσχα, προσφέρει σε πελάτες γύρω από το «White Square» την επιλογή παράδοσης από ένα ρομποτικό όχημα delivery αντί για άνθρωπο.

Το ρομπότ, ονόματι Yandex Rover, παραδίδει ψώνια σουπερμάρκετ σε κάποιες περιοχές της Μόσχας στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος από το φθινόπωρο. Τώρα επεκτείνει την περιοχή δραστηριότητάς του, είπε εκπρόσωπος της Yandex.

Το ρομπότ παίρνει παραγγελίες από εστιατόρια και τις φέρνει στον πελάτη, που το ξεκλειδώνει μέσω του smartphone του και παίρνει το φαγητό, ανέφερε η Yandex.

Τρία λειτουργούν πλέον στην περιοχή, που ανήκουν σε έναν στόλο 20 ρομπότ σε όλη την πόλη, όπως έγινε γνωστό.

Ο Ντμίτρι Πόλιστσουκ, διευθύνων σύμβουλος του Self-Driving Group της Yandex, είπε ότι η ζήτηση για υπηρεσίες delivery αυξανόταν συνεχώς και ότι η πανδημία έχει επιταχύνει την τάση αυτή.

Η Yandex, που έχει περιγραφεί ως η Google της Ρωσίας, ανέφερε τον περσινό Νοέμβριο πως είχε αρχίσει να δοκιμάζει αυτόνομα ρομπότ παραδόσεων. Επίσης, έχει αρχίσει να τα χρησιμοποιεί για εμπορικούς σκοπούς στην Innopolis στο Ταταρστάν.

Δημοφιλή