Ρωσία: Απαγόρευση της μαύρης κωμωδίας, «The Death of Stalin»

Ρώσοι αξιωματούχοι βρήκαν προσβλητική την κωμωδία με τον Steve Buscemi

Η Ρωσία απαγόρευσε την προβολή της μαύρης κωμωδίας με τίτλο «The Death of Stalin», καθώς κυβερνητικοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι η ταινία είναι προσβλητική, σύμφωνα με το Variety.

Εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Πολιτισμού είπε ότι η ταινία αποσύρεται καθώς «περιέχει πληροφορίες, των οποίων η διανομή απαγορεύεται νόμιμα στη Ρωσία», σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Courtesy

Η πολιτική σάτιρα είχε προγραμματιστεί να προβληθεί σε έναν περιορισμένο αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών - κάτι που πλέον απαγορεύτηκε ρητά.

Το «The Death of Stalin» παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες του Σοβιετικού δικτάτορα Joseph Stalin και το χάος που επικράτησε μετά τον θάνατό του. Το τρέιλερ που κυκλοφόρησε πρόσφατα, δείχνει την Nikita Khrushchev (Steve Buscemi) να συζητάει λεπτομέρειες για την κηδεία του Stalin, καθώς και το συμβούλιο του Stalin να αναζητά τρόπους για τη σωστή διακυβέρνηση της χώρας.

Την ταινία έχει σκηνοθετήσει ο Armando Iannucci, δημιουργός της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Veep» και σεναριογράφος της πολιτικής τηλεοπτικής σειράς «The Thick of It». Στο «The Death of Stalin» πρωταγωνιστούν οι Rupert Friend, Andrea Riseborough και Jeffrey Tambor.

Πηγή: Variety