Ρωσία: Εταιρεία δίνει μπόνους σε εργαζόμενες που φορούν φούστα

Για να το πληρωθούν πρέπει να στείλουν φωτογραφία τους.
Deagreez via Getty Images

Μια ρωσική εταιρεία έχει δεχθεί έντονη κριτική επειδή πλγηρώνει τις εργαζόμενες της με έξτρα χρήματα για να φορούν φούστες ή φορέματα εν ώρα εργασίας.

Η Tatprof, κατασκευάστρια αλουμινίου, εκτελεί μια αμφιλεγόμενη εκστρατεία με τον τίτλο «μαραθώνιος θηλυκότητας» μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Οι γυναίκες του προσωπικού που φορούν φόρεμα ή φούστα «με μήκος το πολύ πέντε εκατοστά πάνω από το γόνατο» θα πληρώνονται με 100 ρούβλια (1,35 ευρώ) πέρα ​​από τον κανονικό μισθό τους.

Μάλιστα, για να λάβουν το μπόνους θα πρέπει να στείλουν στην εταιρεία μια φωτογραφία τους.

Η εταιρεία, προμηθευτής για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2014 στο Σότσι και το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου το 2018, δήλωσε στα ρωσικά μέσα ότι αρνείται τις κατηγορίες για σεξισμό, τονίζοντας πως 60 γυναίκες έχουν ήδη λάβει μέρος στην καμπάνια».

«Θέλαμε να φωτίσουμε τις εργάσιμες μέρες μας», δήλωσε ένας εκπρόσωπος στον ραδιοφωνικό σταθμό Govorit Moskva. «Η ομάδα μας αποτελείται κατά 70% από αρσενικά. Αυτού του είδους οι καμπάνιες μας βοηθούν να ξεκουραζόμαστε, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενώσουμε την ομάδα» υποστήριξε.

Και πρόσθεσε: «Πολλές γυναίκες φορούν συνεχώς παντελόνια στη δουλειά, γι’ αυτό ελπίζουμε ότι η καμπάνια μας θα βοηθήσει τις εργαζόμενές μας να αισθάνονται τη θηλυκότητά τους και τη γοητεία τους, όταν επίλέγουν να φορούν φούστα ή φόρεμα».

Ζυμαρικά και μονόζυγο

Η εταιρεία έχει προγραμματίσει και άλλες εκδηλώσεις «θηλυκότητας» τον Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένου ενός διαγωνισμού για να δει ποια είναι η ταχύτερη στην παραγωγή ζυμαρικών.

Η Αναστασία Κιρίλοβα, από το τμήμα εταιρικής κουλτούρας και επικοινωνιών της Tatprof, δήλωσε ότι η ιδέα της εκστρατείας προέρχεται από τον γενικό διευθυντή Σεργκέι Ρασκόφ.

«Θέλει να διατηρήσει την γυναικεία ουσία σε κάθε εργαζόμενη της εταιρείας, έτσι ώστε οι νεαρές γυναίκες να μην έχουν αρσενικά κούρεματα, να μην φορούν παντελόνια, να ασχολούνται με τη χειροτεχνία, να προβάλλουν όλη τη ζεστασιά τους στην ανατροφή των παιδιών».

Η εταιρεία διοργανώνει, επίσης, διαγωνισμούς για τους άνδρες εργαζομένους της. Την περασμένη εβδομάδα διεξήχθη διαγωνισμός έλξεων σε μονόζυγο.

Πηγή: BBC