Ρωσία: Προσφέρει δωρεάν κατάψυξη σπέρματος σε στρατιώτες που αποστέλλονται στην Ουκρανία

Μετά την ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν για μερική επιστράτευση, σημειώθηκε σημαντική αύξηση στις καταψύξεις σπέρματος, αναφέρει το BBC.
via Associated Press

Ρώσοι που έχουν κληθεί σε επιστράτευση για να πολεμήσουν στην Ουκρανία θα έχουν το δικαίωμα να καταψύξουν το σπέρμα τους δωρεάν σε τράπεζες κρυοσυντήρησης σπέρματος, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS την Τετάρτη.

Επικαλούμενος τον Iγκόρ Tρουνόφ, πρόεδρο της Ρωσικής Ένωσης Δικηγόρων, το TASS ανέφερε την Τετάρτη ότι το ρωσικό υπουργείο Υγείας ανταποκρίθηκε στην έκκλησή του για δημοσιονομική βοήθεια στους στρατιώτες που θέλουν να επωφεληθούν από τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Το υπουργείο «καθόρισε τη δυνατότητα οικονομικής υποστήριξης από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για δωρεάν διατήρηση και αποθήκευση σπερματοζωαρίων για πολίτες που επιστρατεύθηκαν για να συμμετάσχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση για τη διετία 2022-2024», φέρεται να είπε ο Τρούνοφ.

Έχοντας υποστεί μια σειρά από ήττες και αποτυχίες στην εισβολή της στην Ουκρανία, η Ρωσία έχει καλέσει περισσότερους από 300.000 εφέδρους για να υποστηρίξουν την στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.

Αναφορές για αύξηση της ζήτησης για κατάψυξη σπέρματος εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τον Οκτώβριο σε δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Moskovsky Komsomolets, η οποία υποστήριξε ότι μετά την ανακοίνωση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για μερική επιστράτευση, σημειώθηκε αύξηση της κατάψυξης του σπέρματος.

«Στο παρελθόν, οι κύριοι πελάτες ήταν άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις. Τώρα είναι υγιείς άντρες που παγώνουν το σπέρμα τους, σε περίπτωση που τους συμβεί κάτι, ώστε να έχουν την εγγυημένη δυνατότητα να γίνουν μπαμπάδες».

Πηγή: aljazeera.com

Δημοφιλή