Ρωσικά πλήγματα σε Χερσώνα και Οδησσό: Mωρό 22 ημερών μεταξύ των νεκρών

Τι αναφέρουν οι ουκρανικές αρχές.
DEFENCE FORCES SOUTHERN UKRAINE via Reuters

Ρωσικός βομβαρδισμός είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά ανθρώπων, περιλαμβανομένου ενός μωρού 22 ημερών, και τον τραυματισμό τουλάχιστον 22 στην περιφέρεια της Χερσώνας, στον νότο της Ουκρανίας, την Κυριακή, με τοπικούς αξιωματούχους να κηρύσσουν τη Δευτέρα ημέρα πένθους και τον πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι να υπόσχεται δικαιοσύνη.

Το Κίεβο είχε ανακτήσει μέρος της Χερσώνας τον περασμένο Νοέμβριο μα οι δυνάμεις του Κρεμλίνου συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την πρωτεύουσα της περιφέρειας και περιοχές γύρω της από την άλλη πλευρά του Δνείπερου.

Πέντε άτομα σκοτώθηκαν στο χωριό Σιρόκα Μπάλκα, μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι 22 ημερών, ο 12χρονος αδελφός της που πέθανε στο νοσοκομείο από τα σοβαρά τραύματα που υπέστη και η 39χρονη μητέρα τους, Ολέσια, είπε ο Ζελένσκι. «Οι τρομοκράτες δεν θα σταματήσουν ποτέ να σκοτώνουν εκούσια αμάχους» έγραψε στο Telegram ο υπουργός Εσωτερικών, Ίχορ Κλιμένκο. «Οι τρομοκράτες πρέπει να σταματηθούν. Με ισχύ. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα άλλο».

Δύο άτομα, περιλαμβανομένου του πάστορα μιας εκκλησίας, σκοτώθηκαν στο γειτονικό χωριό Στανισλάβ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ολεξάντρ Προκούντιν. Τρία άτομα στην πόλη της Χερσώνας και τρία στην πόλη Μπερισλάβ τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, και αναφέρθηκαν απώλειες και σε πέντε άλλους οικισμούς στην περιοχή.

Ο Ζελένσκι είπε πως ως τις 6 μμ είχαν υπάρξει 17 αναφορές βομβαρδισμών στην περιφέρεια της Χερσώνας και μόνο την Κυριακή, καθώς και περιστατικά σε Μικολάιφ, Ζαπορίζια, Ντονμπάς, Χάρκοβο και σε συνοριακές περιοχές της βορειοανατολικής Ουκρανίας. «Δεν υπάρχει ημέρα που το ρωσικό κακό να μη λαμβάνει την εντελώς δίκαιη απάντησή μας» ανέφερε σε νυχτερινό του βίντεο.

Τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν σε δύο κύματα ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους τη νύχτα στην Οδησσό, ανέφεραν ένας αξιωματούχος και οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις νωρίς τη Δευτέρα.

«Ως αποτέλεσμα της εχθρικής επίθεσης στην Οδησσό, αρκετές πυρκαγιές ξέσπασαν από θραύσματα πυραύλων που έπεσαν» δήλωσε ο κυβερνήτης, Όλεχ Κίπερ.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είπαν ότι οι δυνάμεις αεράμυνάς τους κατέστρεψαν και τα 15 drones και οκτώ πυραύλους Kalibr που είχαν εκτοξευτεί κατά του λιμανιού από τη θάλασσα.

Με πληροφορίες από Reuters

Δημοφιλή