ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17/04/2019 12:29 EEST | Updated 17/04/2019 12:30 EEST

Samsung Galaxy Fold: To πρώτο smartphone της εταιρείας με πτυσσόμενη οθόνη

Και πόσο κοστίζει.

Associated Press

Όταν η Samsung δήλωσε φέτος ότι θα λανσάρει ένα smartphone με αναδιπλωμένη οθόνη, το μεγάλο ερώτημα ήταν αν οι καταναλωτές όντως χρειάζονται κάτι τέτοιο.

Επομένως, το νέο Galaxy Fold είναι ένα τέχνασμα για να ενισχύσει την πώληση περισσότερων smartphones σε μια δύσκολη για την αγορά περίοδο ή μια πραγματική επανάσταση που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τις συσκευές μας;

Οι μεγάλοι κατασκευαστές τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τα smartphones, με καλύτερες κάμερες και τεχνολογία σάρωσης προσώπου, οπότε ο ανταγωνισμός γίνεται σίγουρα μεγαλύτερος.

Η νοτιοκορεατική εταιρία ηλεκτρονικών ειδών αυτή την εβδομάδα προσέφερε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μια προεπισκόπηση για το νέο κινητό της και η πρώτη εντύπωση είναι ότι μια πτυσσόμενη οθόνη σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι μια χρήσιμη καινοτομία - αλλά με κόστος σχεδόν $ 2.000 δεν θα αποτελέσει προϊόν μαζικής αγοράς.

Γιατί μια πτυσσόμενη οθόνη;

Καθώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο τα τηλέφωνά τους για εργασία, προβολή φωτογραφιών και ψυχαγωγία (Youtube, Netflix), μια πτυσσόμενη οθόνη μπορεί να κάνει την ποιότητα της εικόνας σαφώς καλύτερη, ενώ μπορεί παράλληλα να μεταφερθεί και στη τσέπη μας. Οι επικριτές αναφέρουν ότι απλά δεν υπάρχουν πια καλύτερες ιδέες. Ήδη, το κινητό FlexPai τηςRoyole με αναδυόμενη οθόνη κυκλοφορεί στην Κίνα, ενώ και η Huawei ανακοίνωσε το λανσάρισμα αντίστοιχου προϊόντος.

Χαρακτηριστικά

Χρησιμοποιώντας τη μια οθόνη, το Galaxy Fold έχει περίπου 6,3 εκατοστά πλάτος και 16 εκατοστά μήκος (2,5 και 6,3 ίντσες αντίστοιχα. Νιώθετε σαν να κρατάτε ένα βαρύ τηλεχειριστήριο. Όταν ανοίγει γίνεται μια ταμπλέτα 7,3 ιντσών, επιτρέποντας στους χρήστες να τρέχουν τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα. Τα φύλλα των οθονών κρατούνται από μαγνήτες. Χρησιμοποιούνται γρανάζια για να δώσει μια ομαλότερη αίσθηση. Ξεδιπλώνεται σε 140 μοίρες. Έχει μισό terabyte αποθήκευσης και 12 gigabytes μνήμης RAM, αντίστοιχα χαρακτηριστικά φορητών υπολογιστών υψηλών προδιαγραφών. Έχει επίσης έξι κάμερες και ένα ζευγάρι μπαταριών.

Πότε κυκλοφορεί

Το Galaxy Fold πρόκειται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 26 Απριλίου, με τη τιμή της να κυμαίνεται στα 1.980$ . Στις 3 Μαΐου κυκλοφορεί και σε χώρες της Ευρώπης. Άγνωστο πότε θα έρθει στη χώρα μας.

Πηγή: Associated Press 

Sponsored Post