Σαν σήμερα έπεσε νεκρός ο υπασπιστής του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη – Τρισάγιο στην Κατεχάκη

Η βομβιστική ενέργεια παραμένει 10 χρόνια μετά ανεξιχνίαστη.

Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια έχασε τη ζωή του από έκρηξη βόμβας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο ταξίαρχος Γιώργος Βασιλάκης, υπασπιστής τότε του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 24 Ιουνίου 2010 από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε φάκελο αλληλογραφίας του υπουργού. Η βόμβα εξερράγη στο γραφείο του Γιώργου Βασιλάκη και προκάλεσε το θάνατό του. Η βομβιστική ενέργεια παραμένει 10 χρόνια μετά ανεξιχνίαστη.

Σήμερα Τετάρτη τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου ταξίαρχου στον 7 όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στον όροφο δηλαδή όπου έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Βασιλάκης και στον οποίο έχει δοθεί το όνομά του.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Παρέστησαν, επίσης, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, Προϊστάμενοι των Κλάδων και Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων του Σώματος καθώς και αστυνομικό προσωπικό.

Hellenic Police
Hellenic Police
Huffpost GR

Δημοφιλή