Σχεδία: Ανακαλύπτουμε την Αθήνα με την ματιά του ποδηλάτη

Στις 11 Ιουλίου μια θεματική βόλτα που θα αποτυπώνει μια εικόνα αναγέννησης της πόλης.
Ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της Αθήνας στις 11 Ιουλίου από την Σχεδία
Σχεδία
Ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της Αθήνας στις 11 Ιουλίου από την Σχεδία

«Όσοι επιθυμούν να ελέγχουν τη ζωή τους και να κινούνται πέρα από την ύπαρξη ως απλοί πελάτες και καταναλωτές – αυτοί οι άνθρωποι ποδηλατούν», σημείωνε ο γερμανός συγγραφέας Βόλφγκανγκ Σαχς. Καθώς δεν είμαστε «απλοί πελάτες και καταναλωτές και καθώς, επίσης, θέλουμε να εξερευνήσουμε την αστική αναγέννηση της μετεπαναστατικής Αθήνας, την Κυριακή 11 Ιουλίου λαμβάνουμε μέρος σε μια βόλτα για μικρούς και μεγάλους με τα ποδήλατα της Solebike στο κέντρο της Αθήνας».

Κάπως έτσι προλογίζει η Σχεδία με ανακοίνωσή της την ποδηλατοβόλτα που θα ξεκινήσει από τα γραφεία της Solebike. «Θα ανακαλύψετε με τη ματιά του ποδηλάτη μια διαδρομή που τον περνάει από την Πύλη του Αδριανού, το Ζάππειο, τον Εθνικό Κήπο, τη Νεοκλασική Τριλογία, την πλατεία Κοτζιά και το Καλλιμάρμαρο», αναφέρουν οι εμπνευστές της.

Όπως μας πληροφορεί η Δήμητρα Δημάκη από το solebike, δύο τίτλους έχει αυτή βόλτα «”Η αναγέννηση της Ελλάδας μετά την Οθωμανική Αυτοκρατορία” και ”Ανάσα δροσιάς μιας ανεξάρτητης Αθήνας: Από τα Παναθήναια μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896″. Όλα τα κτίρια που θα δούμε είναι της οθωνικής εποχής και του 19ου αιώνα, αποτυπώνοντας μια εικόνα αναγέννησης της πόλης».

Η ποδηλατοβόλτα θα κλείσει στο «σπίτι της σχεδίας», όπου όλοι οι ποδηλάτες θα μπορούν να απολαύσουν έναν καφέ ή ρόφημα στο «σχεδία home».

Info:

Διάρκεια βόλτας: 09:00 – 13:00
Ημέρα: Κυριακή, 11 Ιουλίου
Αφετηρία: Solebike, Λεμπέση 11, Αθήνα


Η κράτηση είναι απαραίτητη.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 213 0231220, email: info@shediahome.gr

* Κόστος συμμετοχής 8ευρώ ανά άτομο, περιλαμβάνει το ηλεκτρικό ποδήλατο και καφέ ή ρόφημα στο «σχεδία home»
** Διατίθενται παιδικά καθισματάκια, καθώς και κανονικά ποδήλατα για τους μικρούς μας φίλους.