Σχολείο απειλούσε γονείς ότι η πρόνοια θα πάρει τα παιδιά τους επειδή δεν πλήρωσαν τα σχολικά γεύματα

Και αυτά συμβαίνουν στην πιο πλούσια χώρα στον κόσμο, όπως σχολίασε ένας αμερικανός Γερουσιαστής.
monkeybusinessimages via Getty Images

«Αποτύχατε να εξασφαλίσετε την κατάλληλη διατροφή του παιδιού σας και μπορεί να οδηγηθείτε ενώπιον δικαστηρίου (Dependency Court που ασχολείται με υποθέσεις κακοποίησης ή παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου)...Εάν βρεθείτε ενώπιον του δικαστηρίου το αποτέλεσμα μπορεί να είναι να σας πάρουν το παιδί και να δώσουν σε ανάδοχη οικογένεια».

Αυτό έγραφε η επιστολή που έστειλε η διεύθυνση του σχολείου Valley West στο Γουαϊόμινγκ της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ στους γονείς παιδιών που πηγαίνουν σε αυτό αλλά είχαν πληρώσει για το γεύμα που παρέχεται.

Το σχολείο έστειλε περί τις 1.000 επιστολές σε οικογένειες ενώ το χρέος κάθε για κάθε παιδί είναι κατά μέσο όρο 400 δολάρια, σύμφωνα με το BBC.

Η απειλή όμως που εξαπέλυσε η διεύθυνση του σχολείου προς τους γονείς, δηλαδή η απομάκρυνση των παιδιών από την οικογένεια, προκάλεσε οργή στο Γουαϊόμινγκ και ακόμη περισσότερο όταν εμφανίστηκαν ενδιαφερόμενοι να καλύψουν τα χρέη για την παροχή γεύματος από το σχολείο αλλά αρχικά φαίνεται να υπήρξε άρνηση των δωρεών.

Μεταξύ αυτών μάλιστα ήταν και μία αξίας 22.000 δολαρίων η οποία έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο μεγάλης εταιρείας καφέ με έδρα τη Φιλαδέλφεια.

Το θέμα πήρε έκταση τα ΜΜΕ και στα social media ενώ σχολιάστηκε πολύ αρνητικά και από πολιτικούς όπως ο Μπέρνι Σάντερς αλλά και ο Γερουσιαστής του Βερμόντ ο οποίος δήλωσε πως δεν θα έπρεπε να υπάρχwww.independent.co.ukουν «χρέη» για τα σχολικά γεύματα «στην πιο πλούσια χώρα στην παγκόσμια ιστορία».

Τελικά ο υπεύθυνος της αρμόδιας επιτροπής για τα σχολεία στην περιοχή απολογήθηκε και δέχθηκε τις δωρεές.

«Απολογούμαστε ειλικρινά για τον ύφος της επιστολής που εστάλη και αφορούσε τις οφειλές που υπάρχουν για τα απλήρωτα γεύματα. Πρόθεση της περιφερειακής επιτροπής δεν ήταν να προκαλέσει κανενός είδους αναστάτωση ή βλάβη στους οικογένειες των παιδιών που πηγαίνουν στα σχολεία της περιοχής. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν και προχώρησαν σε γενναίες δωρεές για να βοηθήσουν να καλυφθούν οι οφειλές».

Πηγές: BBC, Independent