Σε ηλεκτρικά ποδήλατα και παπάκια το γυρίζει η Uber

Stefano Rellandini / Reuters

Στροφή στην πολιτική της σχεδιάζει η Uber, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξή του στους Financial Times ο επικεφαλής της εταιρείας μεταφορών, Ντάρα Κοσροβσάχι.

«Το να μεταφέρεται ένα άτομο σε απόσταση 10 τετραγώνων από ένα όχημα που ζυγίζει έναν τόνο δεν είναι καθόλου λειτουργικό τις ώρες αιχμής...» δήλωσε ο επικεφαλής της Uber. «Θέλουμε το καλύτερο για τον χρήστη και για την πόλη. Βραχυπρόθεσμα μπορεί να μην είναι ο,τι καλύτερο για μας, αλλά μακροπρόθεσμα αυτή είναι η στρατηγική που θα μας οδηγήσει εκεί που θέλουμε...»

Η στροφή των χρηστών της Uber από τα αυτοκίνητα στα ηλεκτρονικά ποδήλατα και τα μηχανάκια υπολιγίζεται ότι θα μειώσει ακόμα περισσότερο τα κέρδη της εταιρείας, η οποία έκλεισε την προηγούμενη χρονιά με απώλειες 4,5 δισ. δολαρίων.

Τον Απρίλιο η Uber αγόρασε την εταιρεία ποδηλάτων Jump προς 200 εκατ. δολάρια και αυτή την στιγμή τα ποδήλατα είναι διαθέσιμα σε 6 Αμερικανικές πόλεις και αναμένονται σύντομα στο Βερολίνο.

Ο Κοσροβσάχι έχει ήδη συμφωνήσει την συνεργασία της Uber και με την εταιρεία Lime, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικά μηχανάκια.