ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/04/2018 12:05 EEST

Συχνό φαινόμενο η κακοποίηση ζώων στα στρατόπεδα, σύμφωνα με δημοσίευμα

Eurokinissi

Την οργή της κοινής γνώμης προκάλεσε η αποτρόπαια πράξη των οπλιτών, οι οποίοι βασάνισαν μια σκυλίτσα εντός στρατοπέδου στην Κόνιτσα και εν συνεχεία την πέταξαν στον γκρεμό. Όπως αποκαλύπτει η Realnews, η κακοποίηση ζώων σε στρατόπεδα δεν είναι διόλου ασυνήθιστο φαινόμενο με τους εθελοντές των φιλοζωικών σωματείων να κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα περιστατικά τα οποία όμως δεν έγιναν γνωστά.

Οι καταγγελίες

Στη Ρόδο το Φεβρουάριο δύο πρώην στρατιώτες καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και σε χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ για κακοποίηση ζώου, ενώ ένοχος κρίθηκε ακόμα ένας που του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ, αλλά του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Το δρόμο της Δικαιοσύνης είχε πάρει και μια καταγγελία που αφορούσε θανάτωση σκύλου με λοστό από οπλίτη κατ′ εντολήν διοικητή στρατοπέδου στον Αυλώνα, ενώ καταγγελία υπήρχε στο παρελθόν και για το Κέντρο Τεθωρακισμένων στην περιοχή, όπου ένας στρατιωτικός φέρεται να είχε κλοτσήσει νεογέννητο κουτάβι και να το είχε πετάξει από τις σκάλες.

Μήνυση κατά πρώην διοικητή στρατιωτικής μονάδας στις Σάπες Ροδόπης είχαν καταθέσει στο παρελθόν μέλη της Φιλοζωικής Κομοτηνής, καταγγέλοντας ότι εκείνος με τη βοήθεια άλλων στελεχών έκριναν πως τα σκυλιά αποτελούν κίνδυνο για την υγιεινή του στρατοπέδου και τα «εξαφάνισαν».

«Το γεγονός είχε καταγγείλει ένας στρατιώτης που ήταν έτοιμος να απολυθεί. Πήγαν τα σκυλιά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Παρότι από τότε δεν υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία, ακούγεται ευρέως ότι αρκετοί διοικητές, επειδή συσσωρεύονται αδέσποτα στα στρατόπεδα, κατά διαστήματα τα φορτώνουν στα φορτηγά και τα αφήνουν στα βουνά. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά τα σκοτώνουν», λέει ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Κομοτηνής, Παναγιώτης Γκουδουσίδης, σημειώνοντας πως το φαινόμενο κακοποιήσεων είναι γενικευμένο και δέχονται καθημερινά καταγγελίες.