ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/03/2018 09:05 EEST

Ζωντανός ο σκύλος που βασανίστηκε από στρατιώτες

Giorgos Koutmoi / Facebook

Ζωντανός είναι ο σκύλος που εμφανίζεται να πέφτει θύμα κακομεταχείρισης από στρατιώτες σε βίντεο που προκάλεσε κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων στο Facebook, επρόκειτο να βρεθεί στα χέρια των εθελοντών του σωματείου Κόνιτσας. 

«Ένας παππούς το ταΐζει στο Πληκάτι, και πού και πού πάει και στο στρατόπεδο, αλλά ο παππούς είναι ο μόνος που το πλησιάζει. Κανείς άλλος.Τα καλύτερα για το τρομοκρατημένο κουταβάκι απο εδώ και πέρα» αναφέρεται σχετικά.

Έρευνα για το περιστατικό διέταξε το Γενικό Επιτελείο Στρατού: Ειδικότερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων, η ανάρτηση με το βίντεο και τις φωτογραφίες των φαντάρων δεν κυκλοφορούν πια στο Facebook, καθώς σβήστηκαν από τους χρήστες που το δημοσιοποίησαν.