ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/02/2018 18:35 EET | Updated 01/02/2018 20:14 EET

Συλλαλητήριο στην Αθήνα: Έρευνα του Άρειου Πάγου για το «μπορεί να χυθεί αίμα» του Ρουβίκωνα

SOOC

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με την ανάρτηση ενός μέλους του Ρουβίκωνα στην προσωπική ιστοσελίδα στο Facebook, στην οποία αναφέρει ότι την ερχόμενη Κυριακή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα «μπορεί να χυθεί αίμα».

Ακόμη, η Ξένη Δημητρίου μαζί με την έγγραφη παραγγελία της προς τον Ηλία Ζαγοραίο διαβίβασε δημοσιεύματα του Τύπου (ηλεκτρονικού και έντυπου) και ένα βίντεο.

Συγκεκριμένα γνωστό μέλος του Ρουβίκωνα σε χθεσινή ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook αναφέρει:

«Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε ”σφουγγαρίστρες” και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι ”θα είναι η μέρα τους” και κάποιοι άλλοι θέλουν ”να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες”. Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους».

Για να επανέλθει λίγες ώρες μετά με δεύτερη ανάρτηση στην οποία ανέφερε:

«Ασφάλισαν τα μίντια με την τελευταία ανάρτηση που έκανα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη φασίστες μπροστά στα ματ που παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα έκαψαν μια κατάληψη και έκαναν επιθέσεις. Εάν μας έρθουν και εδώ δεν θα κάτσουμε να τους κοιτάμε να μας βάζουν φωτιά ούτε θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν. Κατανοητό;».

Μέλος Ρουβίκωνα: Για τις επιθέσεις και τον εμπρησμό της Libertaria ο Άρειος Πάγος δεν έκανε παρέμβαση

Το μέλος του Ρουβίκωνα σχολιάζοντας την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από τον Άρειο Πάγο με νέα ανάρτησή του αναφέρει: «Και ό,τι ξεκίνησαν οι δημοσιογράφοι- πάτρωνες των φασιστών το συνεχίζει ο Άρειος Πάγος όπου για τις επιθέσεις και τον εμπρησμό κατάληψης στην Θεσσαλονίκη την ημέρα του συλλαλητηρίου δεν έκανε καμία παρέμβαση βεβαίως...».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost