Συνελήφθη Ιρακινός στο κέντρο της Αθήνας για συμμετοχή στον ISIS

Υστερα από πληροφορίες της ΕΥΠ και ξένων μυστικών υπηρεσιών.
Eurokinissi

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έπεσε το μεσημέρι της Δευτέρας ένας 34χρονος με καταγωγή από το Ιράκ, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε δράσεις το αυτοαποκαλούμενου ισλαμικού κράτους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ξένες μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ότι ο 34χρονος βρίσκεται στη χώρα μας και με την αξιοποίηση των πληροφοριών τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Πηγές ενημέρωσης της Huffpost αναφέρουν ότι είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, είχε μπει παράνομα στη χώρα μας το 2018 μέσω Λέσβου, είχε υποβάλει αίτημα ασύλου, το οποίο είχε απορριφθεί και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό, αλλά είχε προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο με την υπόθεσή του να είναι σε εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στο κινητό τηλέφωνο του 34χρονου βρέθηκαν βίντεο, τα οποία πιστοποιούν τη δράση του με τον ISIS το 2014.

Το πρωί της Τρίτης αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, προκειμένου να του ασκήσει ποινικές διώξεις και να τον παραπέμψει στην κύρια ανάκριση.

Δημοφιλή