ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/03/2019 22:07 EET

Σύλληψη καταζητούμενου της Europol στην Κυψέλη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν φτάσει στην Ελλάδα βρισκόταν στη Γαλλία.

Getty Commercial

 Άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν χθες Τρίτη στις 17.20 στην πλατεία Αμερικής, στην Κυψέλη, έναν 30χρονο από το Κονγκό, ο οποίος καταζητούνταν σε όλο τον κόσμο με διεθνή και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Σχετικά σήματα είχαν εκδοθεί από τη Europol και την Interpol.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. περιπολούσαν στην οδό Πατησίων όταν εντόπισαν μία μεγάλη ομάδα αλλοδαπών να κινείται ύποπτα στην πλατεία. Στο συγκεκριμένο σημείο γίνεται συχνά διακίνηση ναρκωτικών και έτσι η προσοχή των αστυνομικών ήταν τεταμένη.
Μόλις οι αστυνομικοί αποφάσισαν να ελέγξουν τα ύποπτα άτομα, ένα εξ αυτών, προσπάθησε διακριτικά, να αποσπαστεί από την υπόλοιπη ομάδα, σκεπτόμενος  πιθανότατα πως οι αστυνομικοί θα ασχοληθούν με τα συγκεκριμένα άτομα και όχι μαζί του. 
Οι άντρες της ΔΙ.ΑΣ. κατάλαβαν ότι  προσπαθούσε να αποφύγει τον έλεγχο και έτσι εστίασαν την προσοχή τους πάνω του. Πριν προλάβει να διαφύγει από το σημείο τρέχοντας, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο Τ. Α του Αγίου Παντελεήμων, για περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του.
Εκεί οι αστυνομικοί, μετά τον προβλεπόμενο έλεγχο, διαπίστωσαν έκπληκτοι, ότι εκκρεμεί σε βάρος του συγκεκριμένου ατόμου, ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις 2 Φεβρουαρίου 2018 από την Europol, για σωρεία αδικημάτων, ποινικής και οικονομικής φύσεως, που τελέστηκαν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα σήματα της Europol, για αδικήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος, για απάτη, για πλαστογραφία, για παραχάραξη δημόσιων εγγράφων.
Για τον υπήκοο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, που συνελήφθη,  θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται σε περιπτώσεις διεθνών και ευρωπαϊκών ενταλμάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν φτάσει στην Ελλάδα βρισκόταν στη Γαλλία.