ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/04/2020 14:30 EEST | Updated 21/04/2020 16:55 EEST

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική: Εμπρηστικός μηχανισμός στη Μονή Πετράκη

Στο σημείο έφτασαν άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Eurokinissi

Μία βαλίτσα που περιείχε μία μεγάλη φιάλη υγραερίου και ένα λάστιχο βρέθηκε στην είσοδο της Μονής Πετράκη, όπου κάνει της συνεδριάσεις της η Ιερά Σύνοδος.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από για ύποπτο αντικείμενο. Στο σημείο έφτασαν άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), που διαπίστωσε ότι η βαλίτσα περιέχει μία μεγάλη φιάλη υγραερίου και ένα λάστιχο.

 

hellenic police

 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ενδεχομένως αυτός που άφησε τον εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο της Μονής να προσπάθησε να τον πυροδοτήσει, χωρίς να τα καταφέρει. 

Η Ασφάλεια Αττικής και όχι η Αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει, τουλάχιστον προς το παρόν, τις έρευνες για τον εντοπισμό αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού στη Μονή Πετράκη.

Όσο περνούν οι ώρες οι αστυνομικοί βεβαιώνονται ότι η βαλίτσα με τη φιάλη υγραερίου και τους σωλήνες δεν βρέθηκε τυχαία στην είσοδο της Μονής, καθώς όλα δείχνουν ότι πρόκειται για απόπειρα εμπρησμού.

Οι αστυνομικοί βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους ανθρώπους της Μονής για να συλλέξουν στοιχεία για όλες τις εισόδους της Μονής. Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι όλες οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και έτσι ερευνούν το κατά πόσο ο δράστης πήδηξε πάνω από τον φράκτη.

 Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν ομάδες που έχουν στοχοποιήσει τις εκκλησίες και ενδεχομένως  η επίθεση να προέρχεται από αυτές. Την υπόθεση παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική, η οποία ούτως ή άλλως έχει αφήσει «ανοιχτές» τις έρευνες για οργάνωση του αντάρτικου πόλης που στο παρελθόν είχε χτυπήσει οργανωμένα σε εκκλησία.

.Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «στη φιάλη υπήρχε μεγάλη ποσότητα υγραερίου, που σε περίπτωση έκρηξης θα προκαλούσε εκτεταμένες ζημιές. Στην περιοχή υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, οι οποίες πιθανότατα έχουν καταγράψει κάποιες από τις κινήσεις του δράστη ή των δραστών».

Η βαλίτσα, η φιάλη και οι σωλήνες έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.