Λήξη συναγερμού στον Κορυδαλλό: Η δίκη του Noor 1, ο Ιρανός και η ανατροπή

Ο Ιρανός υποβλήθηκε σε τεστ για Covid-19 και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι αρνητικός στον ιό.
Eurokinissi

Σε λήξη συναγερμού οδήγησαν τα αποτελέσματα των τεστ για Covid-19 σε κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης από την ΓΓΑΠ, και τα δύο επαναληπτικά τεστ που έγιναν την ίδια μέρα στον κρατούμενο, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ήταν αρνητικά.

Tα τεστ έδειξαν ότι τελικά οι κρατούμενοι είναι αρνητικοί στον ιό. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 35χρονος κρατούμενος με καταγωγή από τη Λιβύη, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοιό στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί για προγραμματισμένες εξετάσεις, μετά από πόνους στο λαιμό. Αμέσως σήμανε συναγερμός τόσο στο νοσοκομείο όσο και στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 35χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου υποβλήθηκε σε δεύτερο τεστ, το οποίο έδειξε ότι τελικά είναι αρνητικός στον ιό. Μέχρι αύριο θα διαβιβαστούν στις Αρχές και τα αποτελέσματα του τρίτου τεστ και σε περίπτωση που ο 35χρονος δεν είναι φορέας, τότε θα λήξει ο συναγερμός στις φυλακές.

Τα πράγματα έγιναν πιο περίπλοκα διότι σε διπλανό κελί από αυτό όπου κρατείται ο 35χρονος στη Β′ πτέρυγα στον Κορυδαλλό βρίσκεται ένας Ιρανός, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση του Noor 1. Έτσι, μπροστά στην είδηση ότι μπορεί να είναι φορέας του ιού, λόγω της γειτνίασης με τον 35χρονο, προκλήθηκε αναστάτωση σε όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Ιρανός υποβλήθηκε σε τεστ για Covid-19 και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι αρνητικός στον ιό. Έτσι, αύριο Πέμπτη αναμένεται να παραστεί κανονικά στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, όπου διεξάγεται η δίκη για την υπόθεση.

Πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει σε σχέση με το συναγερμό που σήμανε στον Κορυδαλλό ότι «τηρήθηκαν στο ακέραιο τα πρωτόκολλα και έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ασφάλεια του προσωπικού των φυλακών και των κρατουμένων. Άσχετα με την εξέλιξη του θέματος, ήταν για το υπουργείο μία πολύ καλή άσκηση για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών στο μέλλον».

Δημοφιλή