ΔΙΕΘΝΕΣ
14/01/2019 08:18 EET | Updated 14/01/2019 12:15 EET

Συντριβή αεροπλάνου κοντά στην Τεχεράνη

Το ατύχημα έλαβε χώρα εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών

ASSOCIATED PRESS

Στρατιωτικό cargo αεροσκάφος τύπου Boeing 707 συνετρίβη εν μέσω κακοκαιρίας τη Δευτέρα δυτικά της Τεχεράνης, με αποτέλεσμα τον θάνατο 15 εκ των 16 επιβαινόντων, ανακοίνωσε ο ιρανικός στρατός. 

Ένας μηχανικός επέζησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού που μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars. 

Το αεροπλάνο συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο Φατχ, στην επαρχία Αλμπόρζ. 

«Ένα cargo αεροσκάφος Boeing 707 που μετέφερε κρέατα από το Μπισκέκ του Κιργιστάν πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Φατχ σήμερα...ο μηχανικός απεστάλη στο νοσοκομείο» ανέφερε ο στρατός. 

«Βγήκε από τον διάδρομο κατά την προσγείωση και πήρε φωτιά, αφού έπεσε στον τοίχο στο τέλος του διαδρόμου» σύμφωνα με τον στρατό. 

Η ανακοίνωση έγινε αφού είχε προηγηθεί σύγχυση σχετικά με το σε ποιον ανήκε το αεροπλάνο. Νωρίτερα τη Δευτέρα, εκπρόσωπος της ιρανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι το αεροσκάφος ανήκε στο Κιργιστάν. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου Μανάς του Κιργιστάν είπε ότι το αεροπλάνο ανήκε στην ιρανική Payam Air.

Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε πως σωστικά συνεργεία έχουν αποσταλεί στην περιοχή, μεταξύ των αεροδρομίων Φατχ και Παγιάμ. 

 

Sponsored Post