Συραγώ Τσιάρα, Μανόλης Κορρές και Λουκάς Τσούκαλης στις Καταθέσεις Πολιτισμού

Με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον κύκλο ομιλιών συνεχίζεται η επιτυχημένη διοργάνωση του Κέντρου Πολιτισμού, Ερευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος.
Συραγώ Τσιάρα και Μανώλης Κορρές
Συραγώ Τσιάρα και Μανώλης Κορρές
Τράπεζα της Ελλάδος

Σύγχρονη τέχνη, ιστορία και αρχαιολογία είναι οι άξονες των φετινών συζητήσεων των Καταθέσεων Πολιτισμού της Τράπεζας της Ελλάδος. Η έναρξή τους γίνεται την Τετάρτη 6 Μαρτίου με ελεύθερη συμμετοχή.

Πίσω από την διοργάνωση των Καταθέσεων Πολιτισμού της ΤτΕ βρίσκεται το, ιδιαίτερα δραστήριο, Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος και ο διευθυντής του, Παναγιώτης Παναγάκης, συνεχίζοντας και φέτος τον κύκλο των ομώνυμων εκδηλώσεων με τίτλο «Καταθέσεις Πολιτισμού», τον οποίο υλοποιεί στο πλαίσιο της συμβολής της Τράπεζας στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας.

Ο φετινός έκτος κύκλος περιλαμβάνει, όπως ειπώθηκε, τρεις θεματικούς άξονες: τέχνη, ιστορία και αρχαιολογία και εγκαινιάζεται την Τετάρτη 6 Μαρτίου με τη συνομιλία της δημοσιογράφου Μαίρης Αδαμοπούλου με τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου Συραγώ Τσιάρα. Θέμα της συζήτησης θα είναι: «Μιλάμε την ίδια γλώσσα με την Τέχνη;»

Η αφίσα των Καταθέσεων Πολιτισμού της Τράπεζας της Ελλάδος
Η αφίσα των Καταθέσεων Πολιτισμού της Τράπεζας της Ελλάδος
ΤτΕ

Θα ακολουθήσουν:

⦁ Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς θα συνομιλήσει με τον καθηγητή και πρόεδρο Δ.Σ. του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκά Τσούκαλη με θέμα «50 Χρόνια Μεταπολίτευσης: Γίναμε Ευρώπη;»

⦁ Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Η δημοσιογράφος Μαίρη Αδαμοπούλου θα συνομιλήσει με τον ακαδημαϊκό, ομότιμο καθηγητή Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ Μανόλη Κορρέ με θέμα «Ιστορίες από μάρμαρο και ξερολιθιά στα αλώνια του χρόνου».

Περισσότερες πληροφορίες:

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (2ος όροφος) στην Αθήνα, με ώρα έναρξης τις 18:30.

Είσοδος: Πανεπιστημίου 21

.Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και η είσοδος θα είναι δυνατή από τις 17:45.

Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής εδώ.

Για την είσοδό σας στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης.

Δημοφιλή