ΣΥΡΙΖΑ: Αναποφάσιστοι στην Κουμουνδούρου για την αλλαγή ονόματος

«Συμβουλευτικό δημοψήφισμα» τον Απρίλιο.
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεχίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ να μην καταλήγουν τι θα κάνουν με το όνομα του κόμματος ενόψει του μετασχηματισμού του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε και σήμερα, Τετάρτη, στην συνεδρίαση της Πολιτική Γραμματείας με μέλη του οργάνου να επιμένουν είτε ότι πρέπει να τεθεί ερώτημα στα μέλη μέσω εσωκομματικού δημοψηφίσματος είτε ότι πρέπει να αποφασίσει το συνέδριο είτε ότι δεν πρέπει να αλλάξει το brand name του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στην ατζέντα της συνεδριακής περιόδου και ορισμένοι εκτιμούν ότι μπορεί να αποτελέσει και μία ευκαιρία για να εγγραφούν και άλλα μέλη στο κόμμα, καθώς θα νοιώσουν ότι έχουν λόγο στη διαμόρφωση του νέου ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ότι τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί ένα «συμβουλευτικό δημοψήφισμα», το αντικείμενο του οποίου θα το καθορίσει η Κεντρική Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η ΠΓ αποφάσισε και την πραγματοποίηση κεντρικής εκδήλωσης στα μέσα Φεβρουαρίου, ώστε το κόμμα να μην εγκλωβιστεί στην εσωστρέφεια.

Συγκεκριμένα η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε:
- Την διεξαγωγή μεγάλης κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου.
- Την διεξαγωγή του συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις 6-8 Μαρτίου.
- Την διεξαγωγή τεσσάρων θεματικών προσυνεδριακών ημερίδων μέχρι το Πάσχα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, με αντικείμενο την αγροτική πολιτική, την αυτοδιοίκηση, το συνδικαλιστικό κίνημα και τον πολιτισμό.
- Την διεξαγωγή διεθνούς συνεδρίου αποτίμησης της κυβερνητικής θητείας στις 3-4 Απριλίου.
- Την διεξαγωγή συμβουλευτικού δημοψηφίσματος στις 5-6 Απριλίου. Το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος θα αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
- Οι λίστες μελών του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου θα οριστικοποιηθούν έναν μήνα πριν την διεξαγωγή του. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, το συνέδριο θα διεξαχθεί 14 – 17 Μαΐου.
- Η εκλογή των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 2-4 Μαΐου.

Την επόμενη βδομάδα θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για να επικυρώσει τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο.
Αποφασίστηκε τέλος ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει το διήμερο 8-9 Φεβρουαρίου.