ΠΟΛΙΤΙΚΗ
08/07/2018 17:13 EEST

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φρουζής οργάνωνε προεκλογικές συγκεντρώσεις του Μητσοτάκη

LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images

«Εμπλοκή» Μητσοτάκη στο σκάνδαλο Norvatis, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «συνελήφθη ψευδόμενος στη Βουλή» όταν υποστήριξε ότι είχε κοινωνικές συναναστροφές με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, ενώ στην πραγματικότητα ο πρ. ισχυρός άνδρας της Novartis του διοργάνωνε προεκλογικές συγκεντρώσεις.


«Προς στιγμής είχαμε πιστέψει πως η μεγάλη πρωτοτυπία του σκανδάλου Novartis ήταν πως αποτελούσε το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης από το οποίο απουσίαζε το όνομα Μητσοτάκης. Δυστυχώς διαψευστήκαμε», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αποκαλύψεις των e-mails Φρουζή – Μητσοτάκη από την εφημερίδα Documento.


Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι «στη συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η σχέση του με τον Κ. Φρουζή της Novartis υπήρξε απολύτως τυπική και στο πλαίσιο των κοινωνικών του συναναστροφών. Στα emails του Κ. Φρουζή, όμως, προς τον Κ. Μητσοτάκη, που αποκάλυψε η εφημερίδα Documento, ο ισχυρός άνδρας της Novartis διοργανώνει προεκλογικές συναντήσεις με σημαντικούς επιχειρηματίες, προφανώς προκειμένου οι τελευταίοι να ενισχύσουν τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ και προσωπικά του Κ. Μητσοτάκη».


«Ο Κ. Μητσοτάκης που για άλλη μια φορά συνελήφθη ψευδόμενος στη Βουλή, οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ρωτά: 


-«έναντι ποιων ανταλλαγμάτων ο «εντιμότατος» φίλος του, Κ. Φρουζής του οργάνωσε προεκλογικές συναντήσεις στήριξης με επιφανείς επιχειρηματίες για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ;


-ποια είναι τα γραμμάτια που ξεπληρώνει σήμερα προς τον «εντιμότατο» φίλο του, καλύπτοντας το σκάνδαλο και μιλώντας για σκευωρία;».