ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με την Θεία Κοινωνία;

Η ανακοίνωση του κόμματος μετά από αυτήν της Ιεράς Συνόδου.
Eurokinissi

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ανακοίνωσή του να πάρει θέση για το αν συμφωνεί με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η προστασία των πολιτών και η μη εξάπλωση του ιού είναι αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας.

«Την ώρα που κλείνουν προληπτικά και ορθώς σχολεία, πανεπιστήμια, γήπεδα και λαμβάνονται ειδικά μέτρα ακόμη και για την ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επιμένει ότι το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας δεν εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του κορονοϊού, καλώντας όμως τις ευπαθείς ομάδες να μείνουν σπίτι τους», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και συνεχίζει: «Ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι τι λέει η Ιερά Σύνοδος, αλλά τι λέει η Πολιτεία και συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, που έχουν και την αποκλειστική κοινωνική ευθύνη για τη μη εξάπλωση του ιού και την προστασία των πολιτών».

«Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με εξίσου μεγάλο σεβασμό στη χριστιανική πίστη και στο θρησκευτικό συναίσθημα, τα μυστήρια της Εκκλησίας είτε αναστέλλονται είτε τροποποιούν το τελετουργικό τους. Μόνο στη χώρα μας έχουμε το θλιβερό προνόμιο μιας πολιτείας που δεν τολμά να πει το αυτονόητο», προσθέτει, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση λοιπόν και το Υπουργείο Υγείας οφείλουν να πάρουν δημόσια μια ξεκάθαρη θέση και να μην θυσιάζουν τη δημόσια Υγεία στο βωμό του πολιτικού κόστους».

«Συμφωνούν ότι η Θεία Κοινωνία δεν εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του κορονοϊού; Δεν είναι θέμα ευσέβειας αλλά κοινωνικής ευθύνης. Και με τη Δημόσια υγεία δεν μπορούμε να παίζουμε», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος ισχυρίζεται ότι «η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών».

«Για τα μέλη της Εκκλησίας, η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που εκδόθηκε την Δευτέρα, ενώ στην Ελλάδα μετράμε 73 κρούσματα, στην Ιταλία 366 νεκρούς και περισσότερα από 100.000 κρούσματα παγκοσμίως.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Δημοφιλή