ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15/01/2020 13:25 EET | Updated 15/01/2020 14:47 EET

«Συγχαρητήρια» και ειρωνεία από Τσίπρα για την επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

«Στον κ. Μητσοτάκη πήρε τελικά μόνο έξι μήνες για να καταλάβει το μπάχαλο που δημιούργησε».

Costas Baltas / Reuters

«Συγχαρητήρια» στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί του πήρε μόλις 6 μήνες να καταλάβει το λάθος του έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την (επαν)ίδρυση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής .

Η απόφαση της κυβέρνησης εκλαμβάνεται ως δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ από τα στελέχη της Κουμουνδούρου τα οποία καλούν τον πρωθυπουργό να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιορίσθηκε σε ένα εμφανώς ειρωνικό σχόλιο στο facebook. «Τα συγχαρητήριά μου στον κ. Μητσοτάκη που του πήρε τελικά μόνο έξι μήνες και εφτά μέρες για να καταλάβει το μπάχαλο που δημιούργησε στο προσφυγικό και πόσο γκάφα ολκής ήταν η απόφασή του να καταργήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη χώρα με τις μεγαλύτερες ροές προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ευρώπη» υπογράμμισε.

 

Πέτσας: Γκάφα είναι να μην ξέρεις ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα

Απάντηση στα πυρά που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας για την επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας είπε χαρακτηριστικά:

«Γκάφα είναι να μην ξέρεις ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Γκάφα είναι να μην ξέρεις ότι η Μυτιλήνη και η Λέσβος είναι το ίδιο νησί. Γκάφα είναι να λένε οι υπουργοί σου ότι οι μετανάστες «λιάζονται» πριν «εξαφανιστούν». Δεν είναι όμως απλά μια ακόμη γκάφα, να σε ερευνά η OLAF για κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Αντίθετα, η σημερινή Κυβέρνηση υλοποιεί ένα συνεκτικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Και παρεμβαίνει με αίσθημα ευθύνης όπου χρειάζεται. Ιδίως μάλιστα όταν το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό διογκώνεται σε συνθήκες γεωπολιτικής αστάθειας στην περιοχή».