ΔΙΕΘΝΕΣ
30/09/2018 22:26 EEST

Συγκέντρωση οπαδών του «όχι» στα Σκόπια μετά τις πρώτες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος

eurokinissi

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ (9μμ ώρα Ελλάδος) και αφού είχε καταστεί σαφές πως η συμμετοχή των δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος της χώρας δεν θα ξεπερνούσε το 50%, υποστηρικτές του «όχι» βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν. 

Πρόκειται για οπαδούς του κόμματος της αντιπολίτευσης αλλά και για πολίτες που απλά διαφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών. 

Σημειώνεται πάντως πως ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ κατέστησε σαφές πως θα προωθήσει προς έγκριση στη Βουλή τις συνταγματικές αλλαγές και εάν δεν λάβει την απαιτούμενη στήριξη τότε θα πάει σε πρόωρες εθνικές εκλογές.  

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Συγκέντρωση και στην Θεσσαλονίκη

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από πολίτες που αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, με αφορμή και το δημοψήφισμα στη FYROM.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις έξι το απόγευμα  και ξεκίνησαν την πορεία τους από το άγαλμα του Αριστοτέλη, στην πλατεία Αριστοτέλους, κινήθηκαν στην παραλιακή και από το ύψος του Λευκού Πύργου ανέβηκαν από την οδό Παύλου Μελά στην Τσιμισκή και επέστρεψαν στο σημείο από όπου ξεκίνησαν και αποχώρησαν.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, άτομα ξεκίνησαν μηχανοκίνητη πορεία από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα σύνορα. Εκεί έφτασαν το μεσημέρι και άλλοι από την περιοχή του Πολυκάστρου με αυτοκίνητα και προέβησαν σε συμβολική διαμαρτυρία στο τελωνείο των Ευζώνων, χωρίς να κλείσουν το δρόμο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Box