ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/02/2021 19:03 EET | Updated 23/02/2021 19:04 EET

Σκέψεις για ψώνια με SMS σε νέο πενταψήφιο αριθμό

Διάρκειας τριών ωρών.

Eurokinissi

Σενάριο για νέο πενταψήφιο αριθμό - ανεξάρτητο από το 13033 - επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ενόψει του επικείμενου ανοίγματος του λιανεμπορίου.

Μια πιθανή ημερομηνία επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων είναι η 1η Μαρτίου, με την λήξη του lockdown εάν δεν ανακοινωθεί νέα παράταση. 

Βέβαια, τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Οπως και να έχει, το οικονομικό επιτελείο προετοιμάζεται για το άνοιγμα του εμπορίου, όταν αυτό έρθει.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται την καθιέρωση αποστολής μηνύματος σε έναν νέο πενταψήφιο αριθμό, με το οποίο οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους εντός 3 ωρών.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, «εξετάζονται τεχνολογικά μέτρα που θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου».

Μια καινούρια εφαρμογή με άλλο πιθανό 5ψηφιο νούμερο που θα αφορά μόνο στο λιανεμπόριο και στις αγορές των πολιτών - και δεν θα έχει σχέση με το 13033 που παραμένει αυτούσιο - και θα έχει χρονικό περιορισμό, ετοιμάζεται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά fm.

«Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά», υπογράμμισε.

Επίσης, η κυβέρνηση εξετάζει το άνοιγμα όλων των καταστημάτων του λιανεμπορίου με click in shop και όχι μόνο για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, όπως είχε γίνει την προηγούμενη φορά, ενώ δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί αν θα πρέπει να κλείνουν οι πολίτες ραντεβού για τη μετάβασή τους στο κατάστημα.

Τέλος εξετάζεται να παραταθεί η περίοδος των εκπτώσεων μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

(με πληροφορίες από ΕΡΤ)