Σοκ με δήλωση δημοτικού σύμβουλου του κόμματος της Μελονι: "Είμαστε συνηθισμένοι στα κρεματόρια"

O Μαράσκο ελπίζει μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Μανφρεντόνια την Κυριακή, να γίνει και αντιδήμαρχος. Η δήλωση του δεν σχολιάστηκε από ιθύνοντες των Αδελφών της Ιταλίας.
Ο δημοτικός σύμβουλος Τ.Μαράσκο στην εκδήλωση όπου έκανε την σοκαριστική δήλωση και το μεγάλος μέρος του κοινού την βρήκε τόσο πετυχημένη, που ξέσπασε σε γέλια
Ο δημοτικός σύμβουλος Τ.Μαράσκο στην εκδήλωση όπου έκανε την σοκαριστική δήλωση και το μεγάλος μέρος του κοινού την βρήκε τόσο πετυχημένη, που ξέσπασε σε γέλια
La Repubblica/video

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία φράση δημοτικού συμβούλου του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελονι.

Ο Τζουζέπε Μαράσκο, εκλεγμένος σύμβουλος στον δήμο της Μανφρεντόνια, στην περιφέρεια του Μπάρι, σε ηχογράφηση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας La Repubblica, ακούγεται ξεκάθαρα να λεει: ″είμαστε συνηθισμένοι στα κρεματόρια”.

Η αναφορά σε ”κρεματόρια” παραπέμπει ευθέως στις μεθόδους εξόντωσης από τους Ναζί Εβραίων, Σλάβων, Ρομά, ομοφυλόφιλων, κομμουνιστών, διανοούμενων, αντιφρονούντων κατά τον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η δήλωση αυτή έγινε κατά την διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης παρουσία, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, βουλευτών και γερουσιαστών.

Πρόκειται, υποτίθεται, για παρέμβαση που έγινε έπειτα από προηγούμενη τοποθέτηση, στην οποία γινόταν αναφορά στην ζέστη που επικρατούσε στην αίθουσα.

Πολλοί μάλιστα από τους παρευρισκόμενους ακούγονται στην ηχογράφηση να γελούν.

Ο Μαράσκο στηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο Ούγκο Γκάλι και θέλει να γίνει αντιδήμαρχος. Ο δεύτερος γύρος την δημοτικών εκλογών στην Μανφρεντόνια θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή και έως τωρα η σοκαριστική του δήλωση δεν σχολιάστηκε από ιθύνοντες των Αδελφών της Ιταλίας.

Πηγές: La Repubblica, ΑΠΕ ΜΠΕ

Δημοφιλή