Σορέντο: Η αγαπημένη πόλη των instagramers απαγορεύει τα μπικίνι

Ο δήμαρχος επιβάλλει νέο ενδυματολογικό κώδικα.
Francesco Riccardo Iacomino via Getty Images

Μια γραφική ιταλική πόλη που είναι η αγαπημένη στους φωτογράφους και τους instagramers απαγόρευσε στους παραθεριστές και τις παραθερίστριες να κυκλοφορούν με μπικίνι και γυμνούς κορμούς, λόγω της «εκτεταμένης απρεπούς συμπεριφοράς».

Πρόκειται για το Σορέντο, στη νοτιοδυτική ακτή του Αμάλφι της Ιταλίας, ο Δήμαρχος της οποίου δήλωσε ότι το εκτεθειμένο δέρμα ενοχλεί τους ντόπιους και προειδοποίησε ότι πλέον θα επιβάλλονται πρόστιμα έως και 503 ευρώ, σύμφωνα με τον Βρετανικό Independent.

Ο δήμαρχος της γραφικής παραθαλάσσιας πόλης κοντά στην Πομπηία και τη Νάπολη, Μάσιμο Κόπολα, δήλωσε ότι πρόσφατα έγινε μάρτυρας «συμπεριφοράς που θεωρείται από την πλειοψηφία των ανθρώπων ως αντίθετη προς την ευπρέπεια και την ευπρέπεια που χαρακτηρίζει την πολιτισμένη συμβίωση».

Φοβάται ότι αυτό θα βλάψει την εικόνα της πόλης που προσφέρει εκπληκτική θέα στον κόλπο της Νάπολης, αναφέρουν οι Times.

Και πρόσθεσε: «Η συνέχιση αυτής της κατάστασης, εκτός του ότι προκαλεί δυσφορία και ανησυχία στον μόνιμο πληθυσμό και στους επισκέπτες, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρνητική κρίση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, με συνέπειες για την εικόνα της και τον τουρισμό».

Αστυνομικοί της Δημοτικής Αστυνομίας του Σορέντο θα περιπολούν στους δρόμους για να βεβαιωθούν ότι ο κόσμος δεν κυκλοφορεί χωρίς μπλούζα ή με το μαγιό του.

Ο τοπικός δημοσιογράφος Μαξ Ταμάντι δήλωσε ότι οι παραθαλάσσιες πόλεις σε όλη την Ιταλία μοιάζουν πλέον με την «Κόλαση του Δάντη» λόγω του πλήθους των τουριστών που φορούν μαγιό δημοσίως.

Είπε ότι οι πόλεις των θερινών θέρετρων που επιβιώνουν από την εισροή παραθεριστών δεν μπορούν να επιτρέψουν τη «μακάβρια πομπή» των ελάχιστα ντυμένων παραθεριστών.

Άλλα παραθαλάσσια hotspots έχουν επιβάλει παρόμοιες απαγορεύσεις, όπως η Πράια α Μάρε στην Καλαβρία, όπου απαγορεύεται το περπάτημα ξυπόλυτων και η χρήση ακατάλληλων ρούχων.

Ενώ το Ραπάλο στη Λιγουρία έχει πινακίδες στους δρόμους που υπενθυμίζουν στους επισκέπτες να τηρούν τον κώδικα ένδυσης.

Δημοφιλή