ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13/06/2018 10:25 EEST | Updated 13/06/2018 17:27 EEST

Σπυράκη: Η συμφωνία είναι κακή, ο Τσίπρας δεν δικαιούται να την υπογράψει

Eurokinissi

«Η συμφωνία είναι κακή και ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται να την υπογράψει» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Ερωτηθείσα εάν η ΝΔ αναμένεται να καταθέσει πρόταση μομφής, η κ. Σπυράκη απάντησε ότι «τώρα μένουμε σε αυτό το βήμα» προσθέτοντας «κάθε πράγμα στον καιρό του».

Η κ. Σπυράκη σημείωσε επίσης πως ακόμη το κείμενο της συμφωνίας που ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αποσταλεί και αναρωτήθηκε «Εμείς που είμαστε από την Μακεδονία τι ακριβώς είμαστε;». Επίσης πρόσθεσε πως με τη συγκεκριμένη συμφωνία δίνεται η δυνατότητα στον πυρήνα του αλυτρωτισμού να λέγονται Μακεδόνες και υπογράμμισε πως η χώρα δεν είναι δυνατό να κυβερνάται με πλειοψηφίες α λα καρτ.

Απάντηση από Τζανακόπουλο: Η Σπυράκη ζητά το αντίθετο από ό,τι ο Κουμουτσάκος

«Στις 15 Μαΐου ο κ. Κουμουτσάκος είχε χαρακτηρίσει ”απαράβατη προϋπόθεση” την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στην ΠΓΔΜ ”πριν από την κύρωση οποιασδήποτε συμφωνίας” προφανώς επειδή θεωρούσε πως κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί στη διαπραγμάτευση» υπενθυμίζει σε γραπτή του ανακοίνωση ο κυβερνητικός Εκπροωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Και προσθέτει: «Τώρα που η κυβέρνηση το πέτυχε, η κ. Σπυράκη ζητά το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να απολέσει η χώρα τα κεκτημένα της διαπραγμάτευσης».

Τέλος ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνει, «είναι προφανές ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά είναι κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα μείζον εθνικό θέμα».