Σταυρούπολη: Νέα επεισόδια στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ

Νέα επεισόδια και εντάσεις σημειώθηκαν στο σχολείο, μετά από συγκέντρωση της ΚΝΕ και φοιτητικών συλλόγων.
.
.
Thesstoday

Νέες εντάσεις και επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη της ΚΝΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και φοιτητικούς συλλόγους, μετά τα επεισόδια της Τρίτης μεταξύ μαθητών και φοιτητών.

Όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, υπήρξαν αρχικά εντάσεις, υπό τη μορφή έντονων διαλόγων και διαπληκτισμών μεταξύ κάποιων εκ των συγκεντρωμένων φοιτητών και μαθητών που αντιδρούσαν στην παρουσία τους. Παρενέβη η αστυνομία και οι μαθητές μπήκαν μετά στις τάξεις τους για μάθημα. Ωστόσο ακολούθησαν νέα επεισόδια, με ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες προς την πλευρά των συγκεντρωμένων φοιτητών, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών.

Επίσης, σύμφωνα με το thesstoday.gr, μετά τα επεισόδια δύο μαθήτριες βγήκαν από το σχολείο καταγγέλλοντας ότι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από συμμαθήτριές τους, εντός του ΕΠΑΛ, με τη μία εκ των δύο να λέει ότι την απείλησαν επειδή είναι μέλος του 15μελούς του σχολείου. Επίσης, σύμφωνα με το thestival.gr, μετά τα επεισόδια μέλη της ΚΝΕ διαπληκτίστηκαν με καθηγητές στην είσοδο του σχολείου.

Η ΚΝΕ και άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση στη πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη στις 18.30.

Με πληροφορίες από thesstoday.gr, thestival.gr

Δημοφιλή