Σταματήστε να αλλάζετε τα ονόματά σας σε "σολομό" - Έκκληση των αρχών στην Ταϊβάν

Πώς προέκυψε το "salmon chaos" και τα ονόματα όπως “εκρηκτικά όμορφος σολομός”, ”Μετεωρίτης βασιλιάς του σολομού” κ.α.
Bunlue Nantaprom via Getty Images/EyeEm

Αξιωματούχος της Ταϊβάν απευθύνει έκκληση στους πολίτες να σταματήσουν να αλλάζουν το όνομά τους σε «σολομό».

Η παράξενη αυτή έκκληση όσο και το αίτημα αρκετών Ταϊβανέζων έχει προκαλέσει το φαινόμενο που ήδη στη χώρα πολλοί αποκαλούν ως “salmon chaos” (το χάος του σολομού).

Το ερώτημα φυσικά είναι πως γίνεται να γεννήθηκε μαζικά στους πολίτες οι επιθυμία να αλλάξουν το όνομά τους σε ”σολομό”.

Υπεύθυνη για το ”χάος” που έχει προκληθεί, είναι, λοιπόν, μια γνωστή αλυσίδα εστιατορίων σούσι που έκανε μια προσφορά δύο ημερών, η οποία έληξε χθες. Αυτή προβλέπει πως όποιος πελάτης του οποίου η ταυτότητα περιείχε τις λέξεις “gui yu” - οι Κινέζοι χαρακτήρες για σολομό - θα δικαιούνταν ένα γεύμα σούσι για πέντε άτομα χωρίς κανέναν περιορισμό στις ποσότητες ή στο πόσες φορές θα πήγαινε να φάει στο εστιατόριο.

Αυτοί που θέλησαν να επωφεληθούν της προσφοράς ήταν δεκάδες Ταϊβανέζοι και μέσα λίγο χρόνο, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 150 νέοι επισκέφθηκαν τις αρμόδιες υπηρεσίες για να αλλάξουν επίσημα το όνομά τους σε ”σολομό”.

Η Ταϊβάν, όπως αναφέρει ο Guardian, επιτρέπει στους πολίτες να αλλάζουν επίσημα το όνομά τους έως και τρεις φορές.

Όμως οι αξιωματούχοι της Ταϊβάν δεν είναι το ίδιο ενθουσιασμένοι με τους πολίτες που έσπευσαν να ”αρπάξουν” την προσφορά και να προβούν στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

″Αυτή η συγκεκριμένη αλλαγή ονόματος δεν συνιστά μόνο σπατάλη χρόνου (σ.σ. των αρμόδιων υπαλλήλων) αλλά προκαλεί και περιττή γραφειοκρατία”, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Τσεν Τσγκάν-γιεν, στους δημοσιογράφους, καθώς προέτρεψε το κοινό να ”εκτιμήσει τους κρατικούς πόρους”. ″Ελπίζω όλοι να επιδείξουν κοινή λογική” πρόσθεσε.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πήραν συνεντεύξεις από άτομα που είχαν εκμεταλλευτεί την προσφορά.

″Μόλις άλλαξα το όνομά μου σήμερα το πρωί, για να προσθέσω τις λέξεις Μπάο Τσενγκ Γκούι Γιου και έχουμε ήδη φάει γεύματα αξίας άνω των 7.000 δολαρίων”, δήλωσε ένας φοιτητής στο τηλεοπτικό κανάλι TVBS.

Το νέο του όνομα σε ελεύθερη μετάφραση είναι “Εκρηκτικά όμορφος σολομός”.

″Άλλαξα το μικρό μου όνομα σε σολομό και το έκαναν και δύο φίλοι μου”, είπε μια γυναίκα με το επώνυμο Τουνγκ στο SET TV.

″Θα αλλάξουμε πάλι τα ονόματά μας αργότερα.”

Άλλα ονόματα με θέμα τον σολομό που αναφέρθηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης περιελάμβαναν το ”πρίγκιπας σολομός”, ”σολομός με τηγανητό ρύζι”, ”Μετεωρίτης βασιλιάς του σολομού”.

Το United Daily News ανέφεραν ότι ένας κάτοικος αποφάσισε να προσθέσει 36 νέους χαρακτήρες στο όνομά του, οι περισσότεροι με θέμα θαλασσινά, συμπεριλαμβανομένων των λέξεων ”καβούρι” και ”αστακός”.

Πηγές: The Guardian, AFP

Δημοφιλή